Nyheter

Ett grönskande förslag

Nyheter Vad sägs om en stadssymbol förvandlad till en grön oas? Det vill en medborgare, som har skickat in ett medborgarinitiativ till kommunen.

En kommunmedborgare vill förvandla viadukten till en grön oas. Foto: Montagebild

Viaduktens vara eller icke vara diskuteras ofta. Vad ska hända med den befintliga lösningen?  Det har en kommunmedborgare tagit fasta på, som föreslår att viadukten förvandlas till en så kallad ”high line park”. I New York har återvinning fått ett nytt perspektiv, i form av en nedlagd järnväg som har omvandlats till en grön oas.

Nu är förvisso viadukten i Värnamo inte lika lång som parken i New York, men skulle kunna bli lika fin. I Värnamo upplever jag att man lägger ner jobb på att spränga in växtlighet och grönt i stadsbilden på ett härligt sätt och det finns många fina planteringar att njuta av. Gör viadukten till en grön oas på ett annorlunda och unikt sätt och sätt dit ytterligare ett par unika bänkar, här i bänkarnas stad!”, skriver initiativtagaren i medborgarinitiativet.

Taggar

6 reaktioner på Ett grönskande förslag

Fantastisk kassako för staden. I båda ändar ett försäkringskontor, där man köper en livförsäkring för att gå på viadukten. Den är ju livsfarlig att använda!

Ett mycket bra förslag. Kul att göra någonting positivt av detta landmärke.👍

Bra och intressant idé att ta med i den utredning som startats för logistiklösningar mellan den västra och den östra delen. Viadukten är ju lite av ett kulturminne för Värnamo. Renovera Gummifabriken 2.0 gick ju, så varför inte viadukten 2.0?

Kommentarsfunktionen är stängd