Nyheter

Klartecken för nya aktivitetsområden

Nyheter Kommunfullmäktige ger klartecken till en satsning på aktivitetsområden i kommunens större kransorter.

Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ger teknik- och fritidsnämnden klartecken till en satsning på aktivitetsområden i kommunens större kransorter. Bilder: Värnamo kommun/Riksbanken

Tidigare i veckan berättade vi om teknik- och fritidsnämndens önskan om att få skapa fler aktivitetsområden i kransorterna. På kvällens kommunfullmäktige diskuterades ärendet. Gabrielle Davidsson (C) representerade teknik- och fritidsnämnden under sammanträdet.

– Vi har tidigare genomfört satsningen på en multiarena i Bor, nu är det Forsheda och Rydaholms tur och Bredaryd kommer framöver. Jag vill från teknik- och fritidsnämndens sida meddela att vi arbetar kontinuerligt med dessa frågor i alla våra kransorter. Tack.

Ledamöterna beslutade att ge teknik- och fritidsnämnden startbeslut samt tillåtelse att lyfta de anvisade medlen på 3,1 miljoner kronor till projektet. Rydaholmsbon Fikret Tabakovic (C) var väldigt glad över beslutet.

– Jag har bott i Rydaholm i 30 år. Det finns aktiviteter som fungerar jättebra men det är något som inte fungerar. Vi har ungdomar som inte har något att göra och som inte är medlemmar i någon förening. Det här är en fantastisk chans för dessa ungdomar att komma in i ett sammanhang samtidigt som det ökar attraktiviteten i hela samhället. När jag kom in i politiken i höstas fick jag mycket frågor om hur man ska arbeta för att få ett attraktivt samhälle. Gör vi det attraktivt för våra barn, så är det attraktivt för familjer och turister och då får vi fler att stanna kvar i Rydaholm. Jag tänker på samma sätt om Bredaryd och Forsheda. Det här är en chans att göra något unikt.

Taggar

Läs mer

Vill skapa aktivitetsområden i kransorter