Nyheter

Julkalendern: De kreativa startskotten

Nyheter I dagens lucka berättar David om minnesvärda byggstarter.

Ett barn från Biets, Humlans och Getingens förskola fick gjuta in sina avtryck i betongen. Arkivbild: David Alin  [1/2]

Barnen från förskolorna Rönnen och Jannelund fick möjligheten att släppa loss sin fulla kreativitet. Arkivbild: David Alin  [2/2]

En julröd tråd genom den här kalendern har varit minnesvärda ögonblick. I mitt uppdrag som reporter ser jag det som en plikt att föreviga ett ärendes process från tanke till konkret handling.

I december 2020 berättade jag för första gången att Värnamo kommun ska bygga flera nya förskolor: två i Värnamo stad och en i Bredaryd. Knappt ett och ett halvår senare beviljade samhällsbyggnadsnämnden bygglov och under hösten har ett första spadtag arrangerats i Värnamo och Bredaryd.

Barnens kreativitet har satts i fokus vid båda arrangemangen. I Bredaryd fick förskolebarn måla på en av träbalkarna som ska sitta i förskolans tak. I Värnamo fick tre förskolebarn äran att föreviga sina handavtryck i den gjutna bottenplattan. Det var en fröjd att få bli vittne till båda händelserna: att få se barn släppa lös sin fulla kreativitet och inte minst deras miner när de förstod att de har skapat nutidshistoria.

Kolla in båda reportagen nedan och njut!

Bildspel: Ett gjutet startskott

Bildspel: Färggrann stomresning på ny förskola

Taggar

Dela