Nyheter

Bildspel: Färggrann stomresning på ny förskola

Nyheter I dag arrangerades stomresning på Rönnbackens förskola i Bredaryd.

Förskolebarnen fick möjligheten att släppa loss sin fulla kreativitet.  [1/10]

Glädjen var storm bland barnen!  [2/10]

Anton målade ett monster.  [3/10]

Gabrielle Davidsson (C) ritade en regnbåge.  [4/10]

Det var livat kring balken!  [5/10]

Politikerna Maria Johansson (C), Bo Svedberg (S) och Gabrielle Davidsson (C) fick äran att föreviga takbalken med några konstverk.  [6/10]

En lyftkran på väg för att hämta balken.  [7/10]

Den färgglada balken lyfts upp i luften.  [8/10]

Balken transporteras till sin plats.  [9/10]

Den färgglada balken sätts på plats.  [10/10]

På byggarbetsplatsen på Västra Vägen i Bredaryd blåser flitens lampa. Grunden till den nya förskolan börjar komma på plats och i dag fick förskolebarn från förskolorna Rönnen och Jannelund samt politiker möjlighet att sätta lite färg på tillvaron. En av takbalkarna skulle sättas på plats, men före det fick de närvarande möjlighet att måla på träbalken.

– Hit kan ni komma tillbaka när ni är äldre och visa upp stolt att ”det där har jag gjort”, säger projektledaren Gustav Lydén.

Barnen fick målarpennor och lät kreativiteten flöda. Även de närvarande politikerna Maria Johansson (C), Gabrielle Davidsson (C) och Bo Svedberg fick äran att föreviga takbalken med några konstverk.

– Vi är inne i ett bra flöde med flera byggnationer som blir klara nästan samtidigt de kommande åren. Vi räknar med att Rönnbackens förskola står klar om lite drygt ett år, säger kommunens fastighetschef Stefan Åberg.

Taggar

Dela