Nyheter

Julgranskrig och småstadscharm i Ewa Klingbergs nya mysdeckare

Nyheter Plundringstider är andra delen i Ewa Klingbergs mysdeckarserie Värnamord och uppföljaren till Midsommarblot. Värnamo är skådeplatsen och läsaren bjuds in till en värld av småländska skrönor och härliga karaktärer. Den här gången börjar huvudpersonen Niklas gräva i det beryktade julgranskriget som utspelade sig i staden på 1960-talet.

Julgranskrig blandas med småstadscharm i uppföljaren i Ewa Klingbergs mysdeckarserie "Värnamord". Bild: Pressbild

Att dela sin avlidna fars hus med en vuxen dotter visar sig vara både trevligt och besvärligt för journalisten Niklas Tell. Nu slipper han åtminstone känna stress inför att tömma huset och ägnar istället dagarna åt att nysta i fler av faderns kalla fall.

Efter ett fridfullt julfirande i Australien kommer Niklas och dottern hem till ett upp- och nedvänt hus. Att någon har brutit sig in är uppenbart men inget värdefullt tycks vara stulet. Däremot hittar Niklas en papperslapp med gåtfullt innehåll. Är det hot eller bara nonsens?

Niklas låter sig inte avskräckas utan gräver vidare i det beryktade julgranskriget 1966, ett mysterium som har gäckat generationer av Värnamobor. Den vintern eskalerade kampen mellan rivaliserande gäng och två ungdomar dog. Fallet är fortfarande olöst – och någon vill uppenbarligen att det så ska förbli.

Ewa Klingbergs signum är att med humor och värme skildra det svenska småstadslivet, befolkat av karaktärer som är precis som vi andra – eller nästan i alla fall. Med serien Värnamord tar sig Ewa in i mysdeckargenren med oförändrad charm och humor.

Sagt om Midsommarblot:

”Med värme och humor berättar författaren om sina mer eller mindre udda karaktärer … vill man ha en mysig berättelse om livet i en svensk småstad, är boken ett utmärkt val.” BTJ

”Du får en välskriven och lättsam historia som är spännande på ett snällt sätt, helt oblodig och utan brutalt våld.” Bettan bokprataren

Ewa Klingberg har tidigare arbetat som lärare, ett yrke som hon älskade från första stund. Men passionen för skrivandet tog senare överhanden och sedan 15 år tillbaka är hon författare på heltid. Hon har tidigare gett ut feelgood-serierna Huskvarna-sviten och Begravningsbyrån Tranan.

Källa: Pressmeddelande från Historiska Media

Läs vårt reportage om Ewa Klingberg här

Taggar

1 reaktion på Julgranskrig och småstadscharm i Ewa Klingbergs nya mysdeckare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *