Nyheter

Invånaren: Gör säker cykelväg mellan Hånger och Värnamo

Nyheter En kommuninvånare föreslår en satsning på att rusta upp banvallen i Hånger.

En kommuninvånare föreslår att Värnamo kommun asfalterar och sätter belysning på banvallen mellan Hånger och Värnamo för att möjliggöra ökat cykelpendlande. Arkivbild: David Alin

Hånger växer och allt fler barnfamiljer bosätter sig i samhället. Nu vill en kommuninvånare att kommunen arbetar för att skapa säkra kommunikationer mellan Hånger och Värnamo. I ett medborgarinitiativ föreslår personen en upprustning av banvallen:

”Asfaltera och sätt belysning på banvallen från Hånger till Värnamo, så det går att cykla smidigt och säkert till Värnamo”, skriver förslagslämnaren. 

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 30 november och initiativet har väckt allmänhetens intresse. 72 personer har redan ställt sig bakom förslaget, vilket innebär att det är på god väg mot att behandlas av politikerna framöver.

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha säker cykelväg på banvall – så svarar kommunen

4 reaktioner på Invånaren: Gör säker cykelväg mellan Hånger och Värnamo

Asfaltera där de lade ner värmerören mellan Värnamo – Forsheda – Bredaryd.
Grundarbetet är redan gjort så bara att fixa till med någon beläggning så är cykelväg fixad.
Behöver inta vara så avancerat.

Vad har hänt med de 250 000 kronor från denna cykelväg som ”råkade” hamna på Värnamo golfbana? Någon som vet? Det enda vi vet är att kommunen sparkade revisorn som upptäckte ”misstaget” och att kommunens chef som råkade göra misstaget stannade kvar. Vad som hände med pengarna vet vi inte än. Jag har i alla fall inte sett röken av dem!

Du vet inte vad som hände men det vet jag. Vi som är väl initierade golfare fick en röksalong inne på avdelningen för viktiga personer på golfkrogen.
Posta lite fler i kommentarsfälten så kanske du ser en förändring 🤣

Kommentarsfunktionen är stängd