Nyheter

Inköp hänskjuts till budgetberedningen

Nyheter Frågan om räddningstjänsten får köpa in publika hjärtstartare blir en fråga för budgetberedningen.

Frågan om räddningstjänsten får köpa in publika hjärtstartare blir en fråga för budgetberedningen. Bilder: Sara Mejving/David Alin

För någon vecka sedan berättade vi att samhällsbyggnadsnämndens förslag till kommunstyrelsen om att räddningstjänsten får satsa 240 000 kronor på att köpa in tolv publika hjärtstartare till olika platser i kommunen.

På kommunstyrelsens sammanträde i tisdags diskuterades frågan. De beslutade att hänskjuta frågan till budgetberedningen.

– Det är klart att det är ett önskvärt initiativ men vi skickade med en tanke på att det man bör kolla på är om vi har rätt mängd eller om de publika hjärtstartare som sitter uppe sitt felplacerade, så får vi se vad vi får för svar. Det viktigaste är att de som sitter uppe ska vara tillgängliga, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

Taggar

Läs mer

Föreslår satsning på hjärtstartare 

1 reaktion på Inköp hänskjuts till budgetberedningen

Vad är ett människoliv vär? Tragiskt att man inte prioriterat detta. Likaledes hur mycket kan man spara på skolan? Alla yrken har sin grund i gymnasiet hur motiverar man att prioritera detta så lågt? Det avspeglar sig i samhället. Lika hemskt hur kan ett land som Sverige acceptera skitlöner för så många poliser? Vad är värdet på människor som skyddar individer och samhälle i situationer som många inte ens vågar se på film? Man borde revidera detta från grunden.

Kommentarsfunktionen är stängd