Nyheter

Föreslår satsning på hjärtstartare 

Nyheter Samhällsbyggnadsnämnden föreslår att räddningstjänsten får satsa 240 000 kronor på att köpa in tolv publika hjärtstartare till olika platser i kommunen.

Samhällsbyggnadsnämnden föreslår att räddningstjänsten får satsa 240 000 kronor på att köpa in tolv publika hjärtstartare till olika platser i kommunen. Bild: Sara Mejving/David Alin

I Värnamo kommun finns cirka 120 hjärtstartare registrerade i Sveriges Hjärtstartarregister. Någon enstaka av dessa hänger utomhus tillgänglig dygnet runt. 

Samhällsbyggnadsförvaltningen förslår att Värnamo kommun köper in hjärtstartare och placerar ut dem på strategiska platser runt om i de största samhällena i kommunen. Förslagsvis fem i Värnamo stad och en var i Bredaryd, Bor, Forsheda, Horda, Rydaholm, Dannäs och Nydala. En satsning som ökar chansen till överlevnad vid ett hjärtstopp drastiskt alla dygnets timmar, menar tjänstemännen. 

Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslog på sitt senaste sammanträde kommunstyrelsen besluta att räddningstjänsten får i uppdrag att köpa in tolv hjärtstartare med tolv tillhörande utomhusskåp, att räddningstjänsten tilldelas ansvar för drift av ovan nämnda hjärtstartare, att räddningstjänsten tilldelas en budget om 4 000 kronor under 2023 för drift av ovan nämnda hjärtstartare, att räddningstjänsten ges en budget om 240 000 kronor för 2023 för inköp av tolv hjärtstartare samt tolv utomhusskåp, samt att arbetet ska vara färdigställt och redovisat till nämnden under 2023.

Taggar

Dela


Läs mer

Inköp hänskjuts till budgetberedningen

1 reaktion på Föreslår satsning på hjärtstartare 

Kommentarsfunktionen är stängd