Nyheter

Igenmurad trappa läggs igen 

Nyheter Som ett led i att få bort gång- och cykeltrafiken vid Enehagsskolan läggs den igenmurade trappan vid Lagastigen igen.

Den igenmurade trappan vid Lagastigen ska läggas igen.

På försommaren berättade vi om kommunens ambition om att leda bort den allmänna gång- och cykeltrafiken från Enehagsskolan. En av åtgärderna var att sätta igen trappan ned till tunneln under Lagastigen. 

Det olyckliga var att igengjutningen av trappan inte synkades med våra resurser och tidsplaner, så det har blivit en lite fånig situation där med en trappa ned och sedan en betongvägg under en längre tid. Anledningen till att trappan inte renoverades var att den var så integrerad i brokonstruktionen att vi inte vågade ge oss på detta, hälsar Tom Bark, enhetschef på anläggningsavdelningen på tekniska förvaltningen. 

I veckan har tekniska förvaltningen satt upp ett räcke för att förhindra folk från att vistas i det uppkomna hålet. Från och med nästa vecka utför tekniska förvaltningen flera åtgärder på platsen. 

– Tanken är att trappan ska läggas igen, gång- och cykelvägen dras om samt lite andra småjobb, bland annat staket med mera. Vi drar igång med jobbet lite smått nästa vecka, hälsar Tom Bark. 

Taggar

3 reaktioner på Igenmurad trappa läggs igen 

Är det inte bra att barnen har en gång och cykelväg att ta sig till skolan med? Kändes riktigt konstigt att man stänger av en sådan trappa. Har aldrig upplevt att men genar över någon skolgård. Det handlar snarare om att ta sig till andra sidan Lagastigen utan risk.

Kommentarsfunktionen är stängd