Nyheter

Gottlieb välkomnar markbesked

Nyheter Gottlieb Granberg (M) välkomnar möjligheten att bygga en allsvensk arena på Ljusseveka.

Kommunstyrelsens vice ordförande och tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M) välkomnar möjligheten att bygga en allsvensk arena på Ljusseveka. Bilder: Arkiv. Montage: David Alin .

Häromdagen berättade vi om resultaten från den geotekniska undersökningen, vilka pekar mot Värnamos nya fotbollsarena hamnar på Ljussevekaområdet.

Gottlieb Granberg (M), kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i tekniska utskottet, gläds över beskedet.

– Redan när vi undersökte var vi skulle bygga konstgräsplanen tittade vi på möjligheterna för att bygga i det området, men vi fick svaret att det var omöjligt att bygga där. Det här var skönt att höra. Den här placeringen blir den smartaste då vi får synergieffekter eftersom den ligger nära skolorna och föreningsaktiva områden, säger han.

Kommunen håller på med en utredning för att peka ut var en framtida simhall och möjligtvis ishall ska placeras inom Värnamo tätort. I det arbetet är Ljusseveka en av de möjliga placeringarna.

– Det finns en möjlighet att bygga fler arenor i området, för plats finns och det finns klara synergieffekter som exempelvis parkeringar och trafikflöden. Då skulle området bli ett arenaområde som ligger nära centrum och medborgarna, avrundar Gottlieb Granberg (M).

Taggar

1 reaktion på Gottlieb välkomnar markbesked

Varför omnämns inte sporthall? Återigen trattar vi ner och snävar in på elitidrott i stället för den breda folkmassan det vill säga skattebetalarna.Det går inte att undgå att det satsas storslaget på mansdominerande sporter, långt ifrån en jämställd kommun. Kollar vi åldersmässigt så är inte det jämställt heller då 63-plus styr kommunen.

Kommentarsfunktionen är stängd