Nyheter

Gatuproblem ännu inte åtgärdade

Nyheter Tre dagar har gått och tekniska förvaltningen har ännu inte gjort något åt gatuproblemen i Bredaryd.

På Klockaregårdsvägen i Bredaryd bildar kommunens lindar en alléliknande miljö. Men allt är inte guld och gröna skogar.  [1/3]

När trädens löv och frön släpper från träden, i kombination med tungt regn, blir gatans brunnar igentäppta.  [2/3]

När trädens löv och frön släpper från träden blir gatans brunnar igentäppta.  [3/3]

Häromdagen skrev vi om problemen med de igentäppta brunnarna på Klockaregårdsvägen i Bredaryd. I texten utlovades att tekniska förvaltningen skulle åtgärda problemen under onsdagen, men ännu har ingen hänt. Nu vänder sig besvikna invånare till sociala medier för att vädra sin frustration.

”Efter att ha gjort två felanmälningar digitalt ( som man ska) och fått bekräftelse att det mottagits, den första för drygt två veckor sedan (!), är det verkligen inte roligt att det fortfarande inte är åtgärdat! Nu har två barn cyklat omkull där det ännu inte är asfalterat efter en vattenläcka. Det mesta av stenar som ska täcka lagningen finns 300 meter längre ner på gatan.

Boende i fastigheten utmed vägen parkerar inte sina bilar där de bor, för att de biotopskyddade träden lämnar ifrån sig frön som bildar en kladdig sörja. Då har inte löven börjat falla än. Gatubrunnar sätts igen hela tiden med konsekvenser som vatten i källare och underminerade plattsättningar!

I tisdags skrevs det att kommunen skulle komma och åtgärda gatan dagen efter 👍🏻 i dag är det fredag och än har ingen varit här och ens kollat!!👎 Ja vad sägs om att vänta tills någon har kört punktering eller träffats av en kraftig fallande gren ifrån de skyddade lindarna? Glad så länge det inte kommer nya häftiga regn och åskoväder med blåst🙃

Ja, stenkistan vid cykelvägen är heller inte åtgärdad…..”skriver en invånare på sociala medier.
Samma invånare noterar vid lunchtid att tekniska förvaltningens personal nu är på plats och skrapar bort stenresterna på gatan.
– Men det betyder egentligen inte att det är åtgärdat.  Träden behöver fortfarande beskäras och ses över och dessutom behöver det bli asfalterat där de lagat vattenläckorna, skriver invånaren på sociala medier.

Taggar

5 reaktioner på Gatuproblem ännu inte åtgärdade

Tycker verkligen synd om er, löv och vatten på en gata, oj oj. Finns ju säkert ingen som har det värre.

Hanna, du ska inte raljera över problemet! För de boende på gata och de som ska cykla till och från skolan så är detta ett riktigt problem!

Tyvärr så ligger inte denna gata i Värnamo tätort så vi får nog vänta. Kan upplysa att det är fler än två barn som cyklat omkull och fått skrapsår. Snart börjar skolorna igen och många cyklar den väg dit. Kommunen har inte fattat ännu att även vi i samhällena utanför Värnamo stad också är skattebetalare

De får väl göra som med viadukten, undergången på Lagastigen, trappen vid folkhögskolan och gamla bron i Forsheda. Stänga av vägen, så slipper de engagera sig?

Värnamo kommun i ett nötskal när det gäller kransorterna. Men lägg en massa pengar på fula konstverk i stan i stället bland annat. Vi betalar lika mycket i skatt som stadsborna.

Kommentarsfunktionen är stängd