Nyheter

Gatukökstomt kan bli parkeringsplatser

Nyheter Vad sägs om nya parkeringsplatser i Värnamo centrum? Det kan bli verklighet om tekniska förvaltningens önskan slår in.

Sten Stures gatukök ska rivas. Vad kommer att hända på tomten?  [1/3]

Tekniska förvaltningen kan ha svaret på den frågan. De har nämligen skickat in en ansökan om att få bygga nya parkeringsplatser på ytan där gatuköket tidigare huserade. Ritning: Värnamo kommun  [2/3]

Går förslaget hem hos samhällsbyggnadsnämnden, växer parkeringsytorna i kvarteret Rudan med tolv nya platser. Arkivbild: David Alin  [3/3]

Tidigare under hösten har vi rapporterat om att Sten Stures gatukök ska rivas. Vad kommer då att hända på platsen efter att gatuköket är ett minne blott? Tekniska förvaltningen kan ha svaret på den frågan. De har nämligen skickat in en ansökan om att få bygga nya parkeringsplatser på ytan där gatuköket tidigare huserade. 

Tekniska bedömer i sin ansökan att ytan skulle ge ett tillskott på tolv nya parkeringsplatser. För att maximera ytan har förvaltningen även en tanke om att göra om parkeringsplatserna närmast gatukökets tidigare placering på västsidan. 

Vi återkommer i frågan framöver.

Taggar

4 reaktioner på Gatukökstomt kan bli parkeringsplatser

I stället för att bygga fler parkeringsplatser kan man låta stadsbussen bli avgiftsfri, så slipper den gå tom och nedsläckt på sina rundor.

Perfekt! Oftast fullt på gatans fickor när man ska till Kjell och Co. Och naturligtvis p-skiva.

Ett bra förslag! Ska det vara attraktivt att besöka centrum krävs det god tillgång till p-platser nära butiker och restauranger! P-skiva kommer att garantera rotation på fordon så det inte blir långtidsparkering.

Kommentarsfunktionen är stängd