Nyheter

Fuktskador och bakterierisk – hyresvärd får betala vite

Nyheter Påtryckningsarbetet från samhällsbyggnadsnämnden var lottlöst. Nu vänder sig nämnden till mark- och miljödomstolen för att få utdömt ett vite på en hyresvärd.

Påtryckningsarbetet från samhällsbyggnadsnämnden var lottlöst. Nu vänder sig nämnden till mark- och miljödomstolen för att få utdömt ett vite på en hyresvärd. Arkivmontage: David Alin

Under hösten berättade vi om att samhällsbyggnadsnämnden satte press på en hyresvärd att åtgärda fuktskador samt att minimera risk för legionellabakterier i vattensystemet i ett hyreshus i Värnamo tätort. Fastighetsägaren fick två månader på sig att åtgärda problemen, men samhällsbyggnadsförvaltningen konstaterar efter tidsfristens slut att inga handlingar har inkommit i ärendet. 

Samhällsbyggnadsnämnden ansåg det som klarlagt att kraven för att döma ut ett vite på hyresvärden var uppfyllda på samtliga punkter. På nämndens senaste sammanträde beslutades att de ska ansöka hos mark- och miljödomstolen i Växjö om att få vite utdömt för hyresvärd på totalt 25 000 kronor för att ej ha vidtagit de åtgärder som nämnden beslutade om i höstas. På samma möte beslutade nämnden även i ett separat ärende att förelägga fastighetsägaren med ytterligare ett vite på 50 000 kronor för att fastighetsägaren ej hade vidtagit åtgärderna.

Taggar

Dela


Läs mer

Fuktskador och bakterierisk – får betala vite på 160 000