Nyheter

Fritidschefen om utmaningarna: ”Viktigt att attrahera nya målgrupper”

Nyheter Fritidschefen Johan Arvidsson diskuterar framtida utmaningar efter att Värnamo kommun tilldelats utmärkelsen Sveriges friluftskommun 2023.

Kommunens fritidschef Johan Arvidsson (till höger i bilden) diskuterar framtida utmaningar efter att Värnamo kommun tilldelats utmärkelsen Sveriges friluftskommun 2023. Bild: David Alin

I samband med fredagens pressträff om utmärkelsen tog vi en pratstund med kommunens fritidschef Johan Arvidsson. Vad ser han som de främsta utmaningarna med arbetet framöver?

– Vi har etablerat mycket nya områden och det gäller att få till en bra driftslösning så att vi, som Gottlieb säger, kan hantera dem inom befintlig budget och det är en utmaning i sig. Med det höga besökstryck, och som vi tycker är jätteroligt, som vi har på områdena så finns det risk för slitage och det behöver vi se till att kunna drifta så att det minimeras. Sedan är de naturligtvis att stimulera till användning: att hitta nya grupper som söker sig ut till våra områden. Discgolfen i Borgen är ett typiskt sådant exempel, som är en fantastisk lyckad satsning av frisbeeklubben tillsammans med oss i kommunen. Att hitta sätt att attrahera nya grupper och att stimulera föreningar att söka sig ut och ha aktiviteter i vårat friluftsliv är en annan viktig utmaning. 

Taggar

Läs mer

Samverkan föder framgång