Nyheter

Förslaget: Multiarenor byggs etappvis

Nyheter Satsningen på multiarenor i Rydaholm och Bredaryd blir av. Alliansen i Värnamo satsar 3 miljoner kronor på att bygga etapp 1 av båda multiarenorna under de kommande två åren.

Bilder: David Alin/Pressbild

Teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M) och förste vice ordförande Stig Claesson (KD) presenterade under måndagsförmiddagen alliansens satsning på en första etapp av multiarenorna i Rydaholm och Bredaryd. I Rydaholm innebär etapp 1 en multiarena och en basketplan.  [1/2]

På grusplanen mellan skolan och Stallbackens förskola är tanken att multiarenan ska byggas.   [2/2]

I morgon beslutar teknik- och fritidsnämnden om en reviderad investeringsbudget för 2024 och investeringsplan för 2025 till 2028. När kommunfullmäktige i somras antog alliansens budget innebar det att samtliga nämnder fick i uppdrag att anpassa och prioritera sina investeringsbudget för de kommande åren. I teknik- och fritidsnämndens fall innebar det att de ska spara 55 miljoner kronor i investeringsbudget samt sex till nio miljoner kronor i driftsbudgeten. Två av projekten som föreslogs läggas på is var satsningarna på multiarenor i Rydaholm och Bredaryd, men när Alliansen i Värnamo kallar till pressträff vid grusplanen i anslutning till Rydaholms skola kommer teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M) och nämndens förste vice ordförande Stig Claesson (KD) med glädjande besked.

– Vi föreslår att multiarenorna kommer att byggas etappvis. I 2024 års budget har vi öronmärkt 1,5 miljoner kronor för etapp 1 av multiarenan i Rydaholm, i 2025 års års budget 1,5 miljoner kronor för etapp 1 av multiarenan i Bredaryd. Därefter ska vi fortsätta med hela konceptet sedan. För oss är det viktigt att bidra till folkhälsa men inte minst det sociala. Därför prioriterar vi nu att det ska finnas någonstans för ungdomar att vara, för det tror vi mycket på, säger Gottlieb Granberg (M). 

– Jag tycker det var intressant när jag lyssnade på Carin Götblad som pratade om gängkriminaliteten. Hon pekade redan för tio år sedan på att vi skulle satsa mer på fritidsverksamhet och föreningslivet, för då fångar vi in alla dem som handlar lite bredvid och det är superviktigt. Jag själv tycker det är oerhört viktigt att vi satsar på föreningslivet och där är Rydaholm jätteviktigt, för man kan säga att Centern här från Rydaholm har varit väldigt tydliga med hur viktigt det är att fånga in de här ungdomarna som hamnar utanför.Jag personligen tycker att Rydaholm och Bredaryd hamnar ofta lite grann längst bak. Först kommer Värnamo, Bor och Forsheda, vilket retar mig som Bredarydsbo och jag tyckte att det var förfärligt att det här inte kunde genomföras, så den kritiken har vi tagit till oss och nu försöker vi göra det här bra och det ska fullföljas, kanske inte i första rundan utan vi kör hälften nu, stämmer av och fortsätter och håller kontakt med föreningarna. Föreningslivet är viktigt för samhället och det är så otroligt viktigt att det fungerar, så därför prioriterar vi det här, säger Stig Claesson KD). 

Alliansens förslag finansieras genom att pengar förflyttas från andra potter.

– Vi tar bort 2 miljoner kronor från potten för gång- och cykelvägar för perioden 2024 till 2028, vi sparar in 2 miljoner kronor för skyfallsåtgärder 2027 och 2028, en halv miljon kronor för centrumförnyelse under perioden 2024 till 2028 och en miljon kronor i ramtilldelning till teknik- och fritidsförvaltningen under perioden 2024 till 2028, säger Stig Claesson (KD).

Men det är inte bara multiarenorna som föreslås byggas. Vi har tidigare berättat om renoveringsbehovet i Talavidshallen. Teknik- och fritidsnämnden hade äskat 2 miljoner kronor från kommunstyrelsen för att bland annat byta ut ispisten, men svaret från kommunstyrelsens var att de skulle hitta de pengarna i egen budget. 

  De pengarna har vi också hittat i detta arbete. Ispisten ska bytas ut, så där ska vi ta in lite nya offerter, säger duon tillsammans. 

Taggar

Dela


Läs mer

Välkomnar besked: ”Har tänkt till”
Multiarenor och ny ispist på gång

4 reaktioner på Förslaget: Multiarenor byggs etappvis

Hur var det nu med härskarteknik och egna beslut utan förankring i nämnd. Information till pressen på måndag om beslut som ska tas på tisdag? Om nu beslutet blir som ordföranden bestämt i förväg?

Tar bort från cykelvägar? Akta er så ni inte riskerar åtal för vållande av kroppsskada. Finns nämligen stor risk för sådan på cykelvägen mellan Åslarp och Lanna. För de som inte vet om raset där.

Bra att de tar åt sig kritik även om det låter lite luddigt när allt kommer att färdigställas…

När Kärda byggde sin multiarena fanns det i stort sett ingen respons från kommunen utan den byggdes helt ideellt. Nu när alla se hur bra det blev så skall alla ha. Då är plötsligt politiker väldigt snusförnuftiga och förstående. Man förstår att det är viktigt att man tar alla frågor medialt.

Kommentarsfunktionen är stängd