Nyheter

Förslaget: Flytta anrikt gatukök till Folkets Park

Nyheter Vad sägs om en stekt hamburgare i folkparken? Det kan bli verklighet om en kommuninvånare får sin vilja igenom.

Vad sägs om en stekt hamburgare i folkparken? Det kan bli verklighet om en kommuninvånare får sin vilja igenom. Montage: David Alin

För ett par veckor sedan berättade vi om att Sten Stures gatukök går i graven. Nu vill en kommuninvånare att kommunen tillvaratar den anrika byggnaden och har skickat in ett medborgarinitiativ. 

”Nu när Sten Stures gatukök är återlämnat till kommunen, och kommunen behöver ytan till annat, är mitt förslag att flytta delar av Sten Stures Gatukök till Folkets Park. Den passar in i den miljön där uppe och allt behöver inte flyttas. Bara det som utgör det karaktäristiska, det vill säga skylten och det överhängande taket. Själva byggnaden är ju inget speciellt och kanske också i dåligt skick, så det kan rivas. Men i stället kan man kanske ta en typ barack eller bygga upp en liten stuga där man kan återskapa gatukökskänslan. Kanske kan man till och med inreda det och använda det som ett gatukök vid olika evenemang i Folkets Park”, skriver initiativtagaren.

Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 14 december. I skrivande stund har 11 personer röstat ja.  

Taggar

Dela


12 reaktioner på Förslaget: Flytta anrikt gatukök till Folkets Park

Riv skiten! Det blir bara ännu en kostnad för kommunens skattebetalare att hålla denna byggnad vid liv. För den besökare som önskar snabbmat finns det redan tre pizzerior i nära anslutning till parken! Vad vi behöver är fler lunchrestauranger med hederlig husmanskost! Satsa på Näsudden i stället! Ett av kommunens bästa lägen för matservering.

Ska man lägga ännu mer pengar på något meningslöst i stället för något vettigt?
Detta har bara samlat kajor/skator bor och som skiter på borden där man ska äta !
Därav jag inte varit där ohygieniskt!

Håller med ! Och passa på och riv skiten inne på Folkets Park också och använd ytan till något vettigt. För nu ser det allt annat än trevligt ut och väldigt konstigt att kommunen tillåter att det ser så fallfärdigt ut.

Ja det är lite konstigt förslag. I princip alla gamla fina byggnader i Värnamo är rivna som gav staden själ och karaktär. Var fanns då förslagen
Och medborgar aktivismen för att bevara dem?
Men nu vill man alltså bevara ett gammalt gatukök i en park som allt färre besöker.
Nej, jag är skeptisk!

Kanon! Att ingen tänkt den tanken innan. Men försök att ta med hela framsidan, där man stod och köade innan det blev servering även inne.

Hoppas att receptet på det goda potatismoset följer med. Ligger kanske i någon låda!

Kommentarsfunktionen är stängd