Nyheter

Förslag om cykelväg Bredaryd-Värnamo blir politiskt ärende

Nyheter Medborgarinitiativet om att bygga en cykelväg mellan Bredaryd och Värnamo fångar kommuninvånarnas intresse.

Medborgarinitiativet om att bygga en cykelväg mellan Bredaryd och Värnamo fångar kommuninvånarnas intresse. Arkivbild

I går berättade vi om det stora intresset för att bygga en cykelväg mellan Hörle och Värnamo. Men det är inte det enda cykelvägsbaserade initiativet som finns för omröstning just nu. 

En kommun av Värnamos storlek bör ha cykelvägar till de ytterkommunerna.  Det är inte lämpligt att ge sig ut på cykel eller moped på riksväg 27, som har lika mycket trafik som E4.  I stället för att bygga två nya busshållplatser vid riksväg 27 i Forsheda för flera miljoner och samtidigt dra in tre befintliga hållplatser i samhället, skulle det vara lämpligare att bygga en cykelväg”, skriver en kommuninvånare som i somras skickade in ett medborgarinitiativ om att bygga en cykelväg mellan Bredaryd, Forsheda och Värnamo. 

Personen lägger fram fram flera argument till cykelvägens tillkomst: 

”I Forsheda har vi ett välbesökt friluftsbad och idrottsplats på Bollagården, dit man skulle kunna ta sig utan bil och i dessa coronatider när allmänheten rekommenderas att inte åka buss eller tåg vore detta ett bra alternativ.  En cykelväg från Forsheda/Bredaryd till Värnamo kan även göra våra ytterkommuner attraktiva”, skriver initiativtagaren.

Förslaget har väckt positiva reaktioner bland invånarna:

Vore perfekt med cykelväg mellan Bredaryd-Värnamo! Fler behöver ut i naturen och röra på sig och detta blir ju helt perfekt!”, skriver en medborgare. 

”Ett bra och hälsosamt alternativ till oss som pendlar till jobbet i Värnamo. Även klimatsmart.”, skriver en annan. 

Omröstningen avslutas den 7 oktober och förslaget har i nuvarande stund 136 ja-röster. Eftersom 100 ja-röster krävs för att förslaget ska bli en politisk fråga, kan redan nu konstatera att frågan hamnar på kommunpolitikernas ärendelistor framöver. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Förslag om cykelväg Bredaryd-Värnamo blir politiskt ärende

Självklart att man ska kunna cykla säkert mellan Bredaryd och Värnamo. En fin asfalterad enkom för gående och cyklister naturligtvis. Eller en hårdgjord som den mellan Naturum och Wibecksplatsen.

Kommentarsfunktionen är stängd