Nyheter

Positiva till förslag på en cykelväg mellan Hörle och Värnamo

Nyheter Det finns ett stort intresse bland kommuninvånarna om att bygga en cykelväg mellan Hörle och Värnamo, visar en förslagsomröstning.

Det finns ett stort intresse bland kommuninvånarna om att bygga en cykelväg mellan Hörle och Värnamo, visar en förslagsomröstning. Arkivbild

En medborgare vill ha en cykelväg mellan Hörle och Värnamo och har skickat in ett medborgarinitiativ till kommunen. Personen berättar att många cyklar på vägen mellan Hörle och Värnamo. En väg som cyklisterna delar med lastbilar, personbilar, traktorer och andra trafikanter:

”När lastbilarna kör förbi så är det ytterst lite plats för oss att cykla på. Det är med andra ord livsfarligt. Varmt välkomna ut till vår väg för att observera trafiken under morgontimmarna och på eftermiddagar. Provcykla gärna sträckan för att få en bra uppfattning om varför vi önskar en cykelväg. En cykelväg skulle främja både hälsa och dessutom göra Hörle mer attraktivt och tillgängligt för fler. Dessutom skulle vi våga låta våra barn cykla längre rundor. Som trafiksituationen är i dag är det omöjligt”, skriver initiativtagaren. 

Förslaget har gett eko bland kommuninvånarna och har i skrivande stund fått 226 ja-röster, vilket innebär att det efter avslutad omröstning blir ett politiskt ärende.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Positiva till förslag på en cykelväg mellan Hörle och Värnamo

Skulle uppskatta om kommunen tänker lite på Hörle med en cykelväg.
Nu är det med fara för livet att cykla där.

Jag skulle uppskatta och välja att cykla till jobbet i Hörle om de fanns en säker cykelväg

När jag var ung och sommarjobbade ute i Hörle var jag tvungen att cykla. Fruktade för mitt liv flera gånger, det är ingen rolig väg. Hoppas det blir en cykelväg innan någon olycka sker.

Kommentarsfunktionen är stängd