Nyheter

Föreslår utredning av trafiksäkerheten vid skolor

Nyheter Trafikmiljön i anslutning till flera av kommunens skolor är inte säker. Det menar barn- och utbildningsnämnden som begär en utredning.

Trafikmiljön i anslutning till flera av kommunens skolor är inte säker. Det menar barn- och utbildningsnämnden som begär en utredning. Bilden är tagen på Lagastigen mellan Finnvedens gymnasium och Enehagens skola. Bild: David Alin

På barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde diskuterades ett behov av att utreda trafiksäkerheten i anslutning till kommunens skolor. Nämnden beslutade att föreslå att kommunstyrelsen ger samhällsbyggnadsnämnden, som har ansvaret för att planera trafiken, i uppdrag att utreda frågan vid samtliga skolor i Värnamo kommun.

– Vi att det är många som rör sig kring skolorna, såväl föräldrar som hämtar och lämnar sina barn som varutransporter och skolbussar. Av den anledningen känner vi att vi behöver se över trafiksituationen och låta samhällsbyggnad göra en helhetsbedömning, säger nämndens ordförande Maria Johansson (C).

Taggar

Dela


Läs mer

Klartecken för utredning av trafiksäkerheten vid skolor

1 reaktion på Föreslår utredning av trafiksäkerheten vid skolor

Igen?
Det gjordes ju en utredning som barn- och utbildningsnämnden fick för tre år sedan.

Kommentarsfunktionen är stängd