Nyheter

Föreslår övningsplats vid arenabygge

Nyheter En kommuninvånare föreslår i ett medborgarinitiativ att Värnamo kommun projekterar parkeringsytorna vid den nya fotbollsarenan på så sätt att man kan utöva alla moment som ingår i manöverprovet för att ta motorcykelkörkort.

En kommuninvånare föreslår i ett medborgarinitiativ att Värnamo kommun projekterar parkeringsytorna vid den nya fotbollsarenan på så sätt att man kan utöva alla moment som ingår i manöverprovet för att ta motorcykelkörkort. Bilder: Värnamo kommun/Press

Läs förslaget i sin helhet i något redigerat skick nedan:

Det går inte att ta MC-körkort i Värnamo längre. Ingen trafikskola offererar det på grund av avsaknad av en övningsplats. Tidigare plats på Bredasten är inte tillgänglig.

Förslaget är att vid den nya fotbollsarenan i Värnamo projektera parkeringsytor på så sätt att man kan utöva alla moment som ingår i manöverprovet.

Denna kostnadseffektiva åtgärd kommer göra möjligt för körskolor i Värnamo att ha MC-utbildning i sin offert samt att medborgare från kommunen slipper bekymmer med att leta efter utbildningar och provtider i andra kommuner (närmast i Jönköping, Vetlanda, Växjö). Det kommer också göra möjligt att genomföra Trafikverkets uppkörningsprov (och en hel utbildning) i Värnamo. Om inte vid den nya arenan – finns det andra möjliga platser?


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 23 juni. I skrivande stund har fyra personer ställt sig bakom initiativtagarens tankar.

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha övningsplats för MC – så svarar kommunen

6 reaktioner på Föreslår övningsplats vid arenabygge

Det låter perfekt. Detta kommer uppskattas av dem som behöver ta kortet. Sen att man kan åka dit med sina elever som handläggare skadar heller inte. Äntligen något positivt

Ett riktigt bra förslag att kunna utnyttja parkering för körkortsutbildning

Kommentarsfunktionen är stängd