Nyheter

Föreslår investering i ispist

Nyheter Ispisten i Talavidshallen behöver ses över. Nu föreslår teknik- och fritidsnämnden att kommunfullmäktige skjuter till 1 miljon kronor för en investering i densamma.

Teknik- och fritidsnämnden föreslår att kommunfullmäktiges ledamöter skjuter till 1 miljon kronor för en investering i ispisten i Talavidshallen. Bild: Arkiv

Talavidshallen i Rydaholm är i behov av renovering. I 2023 års investeringsbudget har 2 miljoner kronor avsatts för byte av sarg och plexiglas i hallen, en åtgärd som ska göras under sommarhalvåret.

Under säsongen 2022–2023 har det successivt uppdagats att även ispisten (själva isen) är i behov av åtgärder. En  undersökning visade att kylvätskan och även rören är i behov av att bytas. I samband med det behöver också packningar och pump bytas ut. Vidare behöver det befintliga stenmjölet bytas mot nytt.

Eftersom ispisten behöver bytas samtidigt som sarg och plexiglas byts ut behöver investeringsmedel för ispisten tillföras. Den nya investeringen bedöms kosta knappt 1 miljon kronor. Investeringen bedöms medföra en minskad driftskostnad med uppskattningsvis 100 000 kronor per år.

”Utöver det så är en jämnare pist med ett bättre ytmaterial – det underlättar arbetet att skapa och underhålla isen genom att isen får en bättre kvalitet. Isoleringen runt randen bedöms också kunna minska sättningsskador i arenarummet runt pisten. Det finns dessutom behov av att inom ett fåtal år byta själva isaggregatet, bedömd kostnad cirka fem miljoner kronor”, menar tjänstemännen.

Teknik- och fritidsförvaltningen bedömer att ispisten med de brister som beskrivs i utredningen blir allt sämre och att utan ovanstående investering riskerar verksamheten avbrott under kommande issäsong. Förvaltningen har en dialog med Rydaholms SK i frågan och har också informerat dem om att åtgärderna med stor sannolikhet kommer att innebära att isen inte kommer vara användbar förrän vecka 40. Det innebär att klubbens behov av träningstider fram till dess behöver hanteras i nära dialog med alla föreningar som använder ishallarna i Värnamo kommun.

Teknik- och fritidsnämnden beslutade på sitt senaste sammanträde att föreslå att kommunfullmäktiges ledamöter skjuter till 1 miljon kronor för att kunna genomföra investeringen i ispisten i Talavidshallen under 2023.

Taggar

Dela


Läs mer

Föreningen vädjar till kommunen: ”Ta hand om era anläggningar”
Vill investera i ishall – nu återremitteras ärendet 
Skrivelsen: Vill tidigarelägga uppspolning av is
Ishallsprocess pågår: ”Hög prioritet”

3 reaktioner på Föreslår investering i ispist

Var ska Rsk och deras Ungdomslag träna då, de lär inte komma intill i Värnamo, de har ju sin hockey och dessutom konståkning

Jodå, hur optimistiskt är det vara att tro att detta ska vara klart till vecka 40?
Upphandling, risk för överklagan och övriga problem som uppkommer.
Allt skulle ju vara klart med upphandling och beställningar så att jobbet kunde påbörjas så fort man stängde hallen.
Demontering av glasrutorna hade förmodligen underlättats om isen hade varit kvar, för då hade man kunnat köra på isen?

Tja man får verkligen hoppas att de fattar allvaret. Det lät som om man åkte på en sjö på våren de gånger jag var uppe med mina barn på friåkningen. Funderade om man skulle ta med sig ispikar 😀

Kommentarsfunktionen är stängd