Nyheter

Fastighetsförvaltaren om branden: ”Helt klart anlagd”

Nyheter Förvaltaren av den gamla Trelleborgsfabriken i Bor är tydlig. – För mig finns det inga tvivel. Branden var anlagd, säger han till Värnamo.nu.

Bild på ett lager med plast.  [1/12]

Bild på ett annat lager med plast.  [2/12]

Tomytan är tänkt att begåvas med battericontainrar och laddstolpar för lastbilar. Tanken är också att fastighetens tak och tomten söder om fastigheten ska förses med solceller.   [3/12]

Avspärrningsband sitter i dörrkarmar.   [4/12]

Bild på förstörd matsal.  [5/12]

Bild på krossade glasrutor.  [6/12]

Glasrutorna i räcket på ovanvåningen har krossats.  [7/12]

Krossade glasrutor tvärs över golvet.   [8/12]

Dörrar och dörrkarmar har förstörts och lyfts bort.  [9/12]

Takplattor har försvunnit.   [10/12]

Hörn har sparkats in och förstörts.   [11/12]

Bild på lagret innanför det brandhärjade området. Lagret tömdes nyligen.   [12/12]

I samband med tidningens besök på brandplatsen i Bor dök förvaltaren av fastigheten upp för att kontrollera skadorna tillsammans med räddningstjänstens bevakningsstyrka. Personen berättar att de håller på att tömma fastigheten för att all plast har sålts till ett företag i Boråstrakten.

– Ett Stockholmsbolag har ambitionen att sätta battericontainrar i ena änden av fastigheten och solceller ska sättas på taket och sedan på tomten intill. Dessutom ska ytan förses med laddstolpar för lastbilar. Bolaget hade ett enda villkor: att all plast körs bort härifrån. Tack vare överenskommelsen med företaget från Borås var affären med Stockholmsbolaget nästan färdig. Jag satt och körde bort en massa plast med hjullastare på andra sidan av fastigheten i går eftermiddag och allt gick jättebra. Sedan så möts man av det här, det är ju helt makalöst och så tråkigt att det händer. Nu känns det som att den affären kommer att gå åt skogen. Förhoppningsvis gör det inte det, men det här kommer att kosta flera hundra tusen att göra i ordning, säger fastighetsförvaltaren som ger oss en exklusiv tur inne i fastigheten.

– Vi har lagt ner stora pengar på el, vatten och avlopp och har gjort mycket för att komma tillreda med fastigheten efter Ule Miljös uteblivna satsning. Vi har företag som vill hyra ytor här, men ändå drabbas vi endast av motgångar. Häromdagen blev vi utsatta för skadegörelse. Mängder av glasrutor har krossats, matsalen där nere har förstörts, dörrar på ovanvåningen har sparkats sönder och lyfts bort från karmarna. Tyvärr har jag ingen aning om vem det är. Jag har försökt att prata med polisen hundra gånger och de säger att de ska komma hit och titta, men de gör det endast dagtid. Sådana här saker händer på kvällarna, säger fastighetsförvaltaren.

– Varför brinner det här (den södra änden), där det knappt finns någon plast, och inte i den andra, där det fortfarande finns stora mängder plast? Det är det som är så märkligt. För mig finns det inga tvivel. Branden var anlagd, säger fastighetsförvaltaren.

LÄS MER:  14 bilder från branden

LÄS MER:  Kraftig brand vid plaståtervinning i Bor – insatsen avslutad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *