Nyheter

Kraftig brand vid plaståtervinning i Bor – insatsen avslutad

Nyheter Vid 18.40 inkom larm till SOS angående brand i industri Bor utanför Värnamo. Viktigt meddelande till allmänheten är utfärdat. Strax före 22.30 avslutades släckningsarbetet vid brandplatsen. Uppdaterat 20.18, 21.03, 22.15, 22.40).

Samuel Nyström vid räddningstjänsten uppgav klockan 22.35 att släckningsarbetet hade avslutats en stund tidigare och kvar på platsen är endast en bevakningsstyrka som blir kvar över natten. Tack vare en stor insats av närmare 50 brandmän lyckades man stoppa elden från att få fäste i själva byggnaden.
Förutom från kommunen deltog brandmän från Lammhult, Nässjö, Burseryd, Skillingaryd och ytterligare någon plats.
VMA – viktigt meddelande till allmänheten – drogs tillbaka vid 21-tiden.
Brandorsaken är oklar och kan utredas först under tisdagen. (22.40)


Polisen uppger: Branden var mestadels på utsidan och i taket på byggnaden. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand. En teknisk undersökning kommer att göras när räddningsinsatsen är avslutad. (22.15)


Polisens presstalesman Johnny Gustavsson uppger att räddningstjänsten i stort sett släckt branden utomhus och att man nu jobbar med att rädda innanmätet. Prognosen ratt det ska vara släckt vid 23-tiden. (21.03)


Samuel Nyström vid räddningstjänstens ledningscentral berättar klockan 20.15 att det mesta av platsen utomhus är släckt men inne i byggnaden brinner det intensivt i både väggar och takkonstruktion. Det gäller fortfarande för allmänheten att hålla sig inomhus och ha fönster stängda. (20.18)


Polis och räddningstjänst är larmade till Mjölnarevägen i Bor på grund av kraftig rökutveckling från en industribyggnad.

Polisen uppmanar: Det finns initiala uppgifter om att personer är på väg fram emot brandplatsen. Det rekommenderas inte av två orsaker: Röken misstänks vara ohälsosam samt att räddningsresurserna inte ska hindras på väg fram.

Räddningstjänsten meddelar att ”Det brinner för närvarande kraftigt i byggnaden och räddningstjänst arbetar med släckning. Inga uppgifter om personskador har framkommit”.

Räddningstjänsten har utfärdat VMA (reds anm; viktigt meddelande) på grund av rökspridning. Prognosen är, i nuläget, oklar.

Privatbild

Taggar

Dela


4 reaktioner på Kraftig brand vid plaståtervinning i Bor – insatsen avslutad

Och då kommer frågan om vem som tänt på.
Självantändning efter så lång tid och senaste tidens regn verkar inte sannolikt.

Det var ju bara en tidsfråga. Otroligt dåligt av alla inblandade från tillståndsgivning till fastighetsägare. Vem äger ens fastigheten idag? Vem har ansvar för sopberget?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *