Nyheter

En kreativ gemenskap i ateljén

Nyheter Från naturliga konstverk till ulltovade hantverk. Ateljé Ekholmen i Tånnö bjuder på en kreativ gemenskap.

Ateljé Ekholmen i Tånnö bjuder på en kreativ gemenskap. På bilden syns från vänster Ing-Marie Sönne, Gunilla Lindahl och Indira Kusmic.

I ateljélokalen på på Kyrkvägen i Tånnö kan besökarna känna historiens vingslag. Lokalen var en gång i tiden en träindustri och bakom husknuten finns spår från den tidigare Riksettan som gick genom byn. I dag är lokalen en konstateljé.

– Jag ser det här som en möjlighet för konst- och hantverksmänniskor att få chansen att ställa ut sina verk. Det kan vara svårt att nå ut i vissa forum och gemenskapen som blir i att få ställa ut tillsammans gör jättemycket, säger initiativtagaren Gunilla Lindahl. De som har kommit hit och tittat säger att de har fått uppleva en blandad utställning, vilket jag strävar efter. Jag har skapat en Facebook-grupp för ateljén, hittills har vi 171 medlemmar, och min förhoppning är att verksamheten ska utökas. 

Från naturmålningar till ulltovade hantverk och skulpturer i betong.  Besökarna bjuds på ett blandat innehåll från den fem konstnärer som fram till jul visar upp sina alster i ateljén. Konstnären, Vedic Art-läraren och barnboksillustratören Ing-Marie Sönne är en av utställarna. 

  Jag gillar det här konceptet. Att få göra det tillsammans gör ju att det blir lättare igång också. Jag gillar att lyfta fram det goda ur människan och att få stärka människan. Många vuxna som läser barnböckerna blir lika berörda som barnen som läser dem, säger Ing-Marie Sönne.

Även konstnären och bildläraren Indira Kusmic tar tillfället i akt och ställer ut tillsammans med Gunilla och Ing-Marie i ateljén.

– Det känns riktigt bra att ställa ut här. Mitt målande inspireras mycket av natur och landskap. Det passar bra in i den här miljön och de vita väggarna framhäver konstverken. Jag vill ha naturen inne hos människan och den kommer till sin rätt här. Jag driver en egen Facebook-sida som sysslar med konst, där jag delar med mig av tips och råd. Jag vill att människor ska bli inspirerade, på samma sätt som de ska bli här, säger Indira Kusmic.

Läs vårt tidigare reportage om Indira Kusmic här.

Taggar

Dela