Nyheter

En flytt med möjligheter

Nyheter Ett inlägg på sociala medier fick Peå och Anna Quaade att agera. Numera huserar parets verksamhet i anrika lokaler i centrum. 

Peå Quaade blickar ut över företagets nya rekondhall på Jönköpingsvägen.  [1/4]

Peå Quaade trivs som bäst när han får ha polermaskinen i handen.  [2/4]

En egen tvätthall ger företaget nya möjligheter.   [3/4]

– På en fredag kan vi ha upp till tio bilar att göra i ordning, det hade vi aldrig kunnat göra på det tidigare stället. Vi kan lägga upp arbetet på ett helt annat sätt än tidigare och jag tror väldigt positivt på den här möjligheten, säger Peå Quaade.  [4/4]

Hösten 2020 startade Värnamoparet Peå och Anna Quaade eget företag inom bemanning, rekonditionering och städ på Klockarevägen i Värnamo. Med vilja, passion och entusiasm klarade sig paret genom pandemin, men under tiden upptäcktes en svaghet: bristen på egna tvättmöjligheter. 

– Vi fick åka till närliggande mack och köra igenom biltvätten med varje bil, vilket tog oändligt mycket extratid, säger Peå Quaade.

Under pandemin gick även den anrika bilfirman Arvidsons i konkurs, vilket resulterade i att firmans tidigare tvätt- och rekondhallar på Jönköpingsvägen stod tomma. När Värnamo Näringsliv skrev ett inlägg om att Ågårds Bygg hade tagit över lokalerna reagerade Peå Quaade. Han lyfte telefonen och frågade om det fanns möjlighet att hyra tvätt- och rekondhallen. En kort tid därefter upprättades ett hyresavtal och lördagen den 4 juni invigdes verksamhetens nya lokaler.

– Vi hade jagat nya lokaler i ett år utan resultat. Då kände vi att det var dags att strunta i det här, men så dök den här möjligheten upp. Bara att ha tillgång till en egen tvätthall gör vårt arbete så mycket lättare, eftersom vi kan leverera en bättre standard än tidigare. Vårt tidigare läge var inte så lätt att förklara för kunder heller, men nu när man svarar att vi ligger vid Arvidssons gamla bilfirma så vet dem direkt, säger Peå Quaade.

Med de nya lokalerna ges även möjlighet att bredda verksamheten.

– Nu kan vi även erbjuda tvätt, rekonditionering och städ av husvagnar, husbilar, släp och större fordon. Vi har även börjat med att erbjuda enklare servicer, så som oljebyten. Vi kan erbjuda allt och vi har möjlighet att göra så mycket fler uppdrag. På en fredag kan vi ha upp till tio bilar att göra i ordning, det hade vi aldrig kunnat göra på det tidigare stället. Vi kan lägga upp arbetet på ett helt annat sätt än tidigare och jag tror väldigt positivt på den här möjligheten, säger Peå Quaade.

Här kan du läsa vårt tidigare reportage om parets verksamhet.

Taggar

Dela