Nyheter

”Jag gillar när det blänker”

Nyheter Polering ligger Peå och Anna Quaade varmt om hjärtat. Sedan ungdomsåren har Peå haft ett brinnande intresse för att putsa på bilar. Nu har hobbyn blivit ett yrke.

Peå Quaade trivs bäst med poleringsmaskinen i handen.

Värnamokillen Peå Quaade och Gallnåstjejen Anna Quaade brinner för gamla bilar och rekonditionering.

– Jag gillar när det blänker. Det kom redan under moppetiden, när jag hade en Puch Dakota från 1977 som jag brukade putsa på. Sedan gick jag över till att polera bilar som en hobby.

Bred verksamhet
Sedan ett par månader tillbaka har hobbyn blivit hans levebröd, i form av ett eget företag.

– Firman arbetar med bemanning och allservice, exempelvis rekonditionering av bilar, trädgårdsservice men även städtjänster . Vi utför allt vad kunden efterfrågar och det känns bra med en bred verksamhet, säger han.

Med sig i bagaget har paret ett flertal samarbetspartners, såväl lokala som regionala.

– När vi startade upp firman, träffade jag ett företag i Göteborg som tillverkar olika bilvårdsprodukter. Genom det här samarbetet har jag blivit en återförsäljare för dem och använder alla deras produkter. Ambitionen är att vi framöver ska åka ut på olika bilträffar och utställningar och marknadsföra utbudet.

Problematisk pandemi
Coronapandemin har påverkat även Peå Quaades verksamhet.

– I ett inledande skede arbetade vi även med bemanning och jag hade diskussioner med ett tiotal företag. Lagom tills bolaget var bildat, kom pandemin så vi får se vad som händer med den biten. 

Peå Quaade marknadsför frekvent sin verksamhet i ett flertal sociala mediekanaler.

– Syns man inte, så finns man inte. Det har varit ett par intensiva månader, men det är otroligt roligt, säger han med ett leende på läpparna.

Peå Quaade ser ljust på framtiden.

Taggar

Dela