Nyheter

Elever får egna surfplattor och datorer

Nyheter Barn- och utbildningsnämnden har sagt sitt. Skolelever från årskurs 4 och uppåt får egen teknisk utrustning.

Elever i årskurs 4 till 6 får egna surfplattor och elever i årskurs 7 till 9 får egna datorer. Det står klart efter barn- och utbildningsnämndens senaste möte. Pressbild

För ett tag sedan berättade vi om förslaget att alla skolelever ska få varsin egen surfplatta. 

Nu har barn- och utbildningsnämnden utrett frågan.

Nämnden beslutade under onsdagens möte att elever från årskurs 4 till 6 får varsin läroplatta och att elever i årskurs 7 till 9 får egna datorer.

– Det fanns pengar över i investeringsbudgeten för it-satsningar, så då bestämde vi oss för att satsa på det här, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C). 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Elever får egna surfplattor och datorer

Ska de få all elektronik så kan lärarna ta pension. Var tog skoldiciplinen vägen? Det är ingen idé att kallas för lärare om de ska få allt – då behövs inte de. Lär er mer som kallas för lärare och lär ut det gamla hederliga sättet så blir det vettig kunskap.

Det märks att det är val snart. En bra nyhet vore om barn- och utbildningsnämnden skulle återanställa all skolpersonal som sades upp i början av mandatperioden.

Förstår inte tanken med surfplattor. En surfplatta är ett värdelöst verktyg för en elev. Ge alla datorer i stället så att de kan vara kreativa och lära sig att skriva tidigt. Har själv barn som haft plattor från mellanstadiet och hela högstadiet. De används till 95 procent till spel och endast ibland till skolarbete.
En bärbar dator är så mycket bättre som verktyg i skolan.

Men i slutändan är det väl ändå klassföreståndaren som avgör om plattor ska delas ut eller inte efter vad jag har förstått? Femteklassarna i Bredaryd har ännu inte fått några plattor trots att fjärde- och sjätteklassarna har. Ingen bra undervisningsmetod har jag hört som orsak? Eller så kanske det helt enkelt är okunskap hos läraren som gör att hen sinkar utvecklingen och fortsätter att dela ut undermåligt kopierade böcker och lösblad.

Kommentarsfunktionen är stängd