Nyheter

Efter fullsatt världspremiär – här är nya beskedet om Dannäsfilmen

Nyheter På grund av det stora intresset anordnas fyra extra visningar av dokumentärfilmen om Dannäs på biografen i Värnamo.

På grund av det stora intresset anordnas två extra visningar av dokumentärfilmen om Dannäs på biografen i Värnamo. Bilder: Martina Ojala/David Alin

Under Värnamo Filmhistoriska Festival var det världspremiär för ”Västbo smörklimp – Dannäs, bäddat för historia”, dokumentärfilmen som Studieförbundet Vuxenskolan skapat i samarbete med Dannäs Hembygdsförening. Vid premiären fick parterna ett kvitto på att filmen väcker intresse: det blev lapp på luckan och uppskattningsvis fick ett 50-tal personer vända i dörren. Men i samband med hembygdsföreningens visning av filmen i Dannäs församlingshem under söndagseftermiddagen gavs ett glädjande besked.

– Vi har precis fått klart att vi kommer att få visa filmen två gånger till på biografen i Gummifabriken. Vi kunde knappast tro att det skulle bli lapp på luckan vid premiärvisningen och vi är otroligt glada över att vi har fått den här möjligheten, säger Saga Alexanderson, ordförande i Dannäs Hembygdsförening.

Intresset för extravisningarna visste inga gränser. Under tisdagen släpptes först ytterligare en visning, som sålde slut på kort tid, och under eftermiddagen släpptes därför biljetter till en fjärde visning.

LÄS MER:  Stort intresse för världspremiär
LÄS MER:  Film om Dannäs på filmhistorisk festival
Taggar

Dela