Nyheter

Efter förskingringen – konkurshotet avvärjt

Nyheter Efter dagens tingsrättsförhandling står det klart att Apladalens konståkningsklubb undviker konkurs. – Det gick så bra det kan gå när det gäller sådana här ärenden, konstaterar ordföranden Jennie Ferm.

Bilden har inget samband med artikeln. Foto: Krister Petersson

Under gårdagen kunde Värnamo.nu berätta att en person som haft förtroendeuppdrag i Apladalens konståkningsklubb misstänks ha förskingrat ett stort belopp från klubbens kassa. Redan under tisdagen var det konkursförhandlingar rörande en förfallen skatteskuld. Men då man från klubbens sida betalade in pengarna under gårdagen så har man nu fått uppskov.
– Pengarna har inte hunnit komma in på Skatteverkets konto än, men när de kommer in så kommer ärendet avskrivas hos Skatteverket, berättar konståkningsklubbens ordförande Jennie Ferm.

”Flera hundra tusen”

Under gårdagskvällen samlades personer ur styrelsen för att försöka få ett grepp om hur mycket pengar det handlar om totalt sett som förskingrats.
– Vi satt länge igår, jag var nog hemma kring midnatt. Men nu har vi ett hum om vad det handlar om för belopp, det rör sig om flera hundra tusen. Men vi måste få det bekräftat genom att begära kopior på fakturor från leverantörer och andra klubbar vi varit och tävlat hos.

Jennie Ferm berättar att hon är tacksam för det stöd föreningen har fått.
– Vi har sett att vår vädjan gett effekt. Vi har även ett arbete där vi söker upp sponsorer, men där vågar jag inte hoppa högt innan det är helt bekräftat.
– Men jag är medveten om att det är mycket mer pengar vi behöver få in innan vi är i hamn. Men det finns en ljusning. Så nu känner vi att om vi fortsätter jobba hårt, och att alla inblandade hjälps åt, så finns det en förhoppning att vi faktiskt kommer klara det.

Taggar

Dela


Läs mer

Klubben utsatt för förskingring – riskerar att gå under: ”Stor summa”
Rotary skänker pengar till konståkningsklubb

3 reaktioner på Efter förskingringen – konkurshotet avvärjt

Kommentarsfunktionen är stängd