Nyheter

Klubben utsatt för förskingring – riskerar att gå under: ”Stor summa”

Nyheter Apladalens konståkningsklubb är i kris och riskerar konkurs. Detta efter att en person som haft förtroendeuppdrag i föreningen misstänks för att ha förskingrat en stor summa pengar.

Bilden är ett montage och har inget samband med artikeln. Foto: David Alin och Krister Petersson

Enligt uppgifter till Värnamo.nu så uppdagades det hela när en aktiv i klubben träffade på en från Svenska konståkningsförbundet som ifrågasatte varför de hade obetalda fakturor. När klubben började utreda saken så uppdagades det att en större summa pengar försvunnit ur klubbens kassa.

Ska ha pågått under längre tid

En förtroendevald som skött föreningens ekonomi fick omgående lämna sitt uppdrag och är nu polisanmäld av klubben.
– Vi har blivit utsatta för en förskingring och det är en ganska grov sådan. Det är väl ungefär det enda jag kan säga nu då detta är ett polisärende, berättar klubbens ordförande Jennie Ferm.

Enligt uppgift till Värnamo.nu så har förskingringen pågått under en längre tid och innefattar bland annat en skatteskuld som ej har betalats. Men de pengarna ska klubben ha lyckats få fram och ska betala in.
– Vi vet att det rör sig om en stor summa pengar och vi ska sätta oss ner i kväll för att försöka få grepp om ekonomin.

I och med att skatteskulden enligt uppgifter till oss ska betalas in under dagen så antar jag att ni i alla fall inte riskerar konkurs redan nu i dagarna?
– Inte utifrån den kännedom vi har nu, men vi ska reda ut den situationen i kväll. Det finns andra obetalda fakturor och sparade medel som inte finns kvar i dagsläget.

Hur länge har detta pågått?
– Det har pågått under en längre tid men jag vill inte kommentera så mycket då detta är ett polisärende nu, säger Jennie Ferm.

Just nu vet man alltså inte exakt hur illa läget är.
– Det är viktigt nu att vi får hjälp av alla krafter vi kan så vi kan överleva och våra åkare kan fortsätta med sin sport som är en stor och viktig del av deras liv. Konståkningen är en viktig del i Värnamo med omnejd och v vill av hela våra hjärtan att detta ska fortleva, berättar Jennie Ferm.

Hon berättar att man gått ut med information till medlemmarna i klubben.

Hur har de reagerat?
– Man är ledsen och chockad.

Under morgondagen (tisdag) hålls en konkursförhandling i Jönköpings tingsrätt rörande en skatteskuld. Men som skrivits ovan har man från klubben fått fram de pengarna.

Just nu pågår en swishkampanj på Facebook där det samlas in pengar till klubben.

Taggar

Dela


Läs mer

Rotary skänker pengar till konståkningsklubb
Efter förskingringen – konkurshotet avvärjt