Nyheter

Diskuterar motion om motorgård för bilburna ungdomar

Nyheter Medborgarnämnden ställde sig positiv till att kommunen verkar för att en motorgård för bilburna ungdomar skapas. I dag är det kommunstyrelsens tur att diskutera frågan.

Medborgarnämnden ställde sig positiv till att kommunen bygger en motorgård för bilburna ungdomar. I dag är det kommunstyrelsens tur att diskutera frågan. Arkivbild: David Alin

För några månader senare berättade vi om Sverigedemokraternas motion om att skapa en motorgård för bilburna ungdomar.

Kommunfullmäktige remitterade frågan till kommunstyrelsen, som i sin tur remitterade den till medborgarnämnden. Medborgarförvaltningen har fört en dialog med två av länets kommuner som arbetar med eller har en motorgård på gång, Habo kommun och Gnosjö kommun. Dialogen gav frukt och medborgarförvaltningens samlade bild är att det fullt genomförbart för kommunen verkar för att tillhandahålla en motorgård för kommunens ungdomar.

”Förvaltningen bedömer att en motorgård i Värnamo kommun bör bedrivas med stort stöd av civilsamhället, där motorburna ungdomar, föreningsliv, näringsliv och kommun gemensamt arbetar med att finna former för uppstart och drift av motorgården. Under förutsättning att kommunstyrelsen beslutar om att avsätta medel till motorgården, bör uppdraget att verka för detta ges till medborgarförvaltningen som en del av det förvaltningens förebyggande arbete. Andra kommunala enheter kan komma att behöva engageras då kunskap om bland annat föreningsliv, lokaler samt ungdomars behov finns inom andra förvaltningar i kommunen”, skriver förvaltningen.

Medborgarnämnden gick på förvaltningens linje och beslutade under sitt sammanträde den 16 februari att föreslå  kommunstyrelsen besluta att föreslå kommunfullmäktige att motionen ska bifallas.

I dag diskuterar kommunstyrelsen frågan.

Taggar

Dela