Nyheter

Bygglov beviljat – paviljong på gång

Nyheter Paviljonglösningen till Horda skola och Igelkottens förskola är på gång.

Paviljonglösningen till Horda skola och Igelkottens förskola är på gång. Arkivbild: Sara Mejving

Vi har tidigare berättat om trångboddheten i Horda skola och på Igelkottens förskola.

Vid en pressträff på skolområdet i slutet av oktober månad gick Centerpartiets företrädare ut med ambitionen om att en paviljonglösning ska finnas på plats från årsskiftet för att lösa det akuta problemet.

Nu kan vi berätta att paviljongen är på gång.

– Bygglovet är beviljat, nu inväntas startbesked för att få påbörja etableringen av paviljongen, skriver Gustav Lydén, biträdande projektledare på fastighetsavdelningen på Värnamo kommun, i ett mejl till tidningen.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Bygglov beviljat – paviljong på gång

Det nya förfaringssättet inom kommunen.
I Bredaryd har man fördärvat en välanvänd, fin gräsplan för fotboll med mera. Där ska nu 3-4 år framåt sättas upp tillfälliga lokaler, även där inom skolverksamheten.

Kommunen har skapat stor besvikelse hos Hordas elever och föräldrar när de valt att placera paviljongen mitt på skolans fotbollsplan.
Den populäraste delen av skolan har nu kommunen grävt upp och tagit bort. Eleverna är djupt ledsna och besvikna över att inte få spela fotboll på rasterna och idrottslektionerna. Fotbollsplan för Horda skolas elever och framtida elever är ett minne blott.
Hur gick tankarna när man tog bort den viktigaste och populäraste delen av en skolas rastaktivitet, som skapade sådan härlig rörelseglädje och genuin gemenskap över skolans alla åldrar.

Kan det bero på att det inte fanns någon annan tillgänglig plats på skolområdet? Det hade väl varit ännu värre om lekplatserna hade gått åt?
Var skulle du placerat paviljongen?

Kommentarsfunktionen är stängd