Nyheter

Trångt på förskolan i Horda – paviljong löser akut brist

Nyheter Vid Horda skola och förskolan Igelkotten möter vi upp centerpartiets Maria Johansson, Raymond Pettersson och Stefan Widerberg. Akut läge råder i förskolan på landsbygden, som politikerna vill utveckla.

Hordas förskola Igelkotten kommer om några månader ha en paviljonglösning för barnen.  [1/6]

Raymond Pettersson, Maria Johansson och Stefan Widerberg.  [2/6]

Horda skola och förskola.  [3/6]

"Vi värnar om landsbygden" menar centerpartisterna.  [4/6]

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, och Hordabo, Stefan Widerberg (C).  [5/6]

Stefan Widerberg (C) pekar söderut och kommenterar "här kan paviljongen vara".  [6/6]

Hela kommunen växer och för landsbygden är den viktigaste förutsättningen – skolan. Det säger samhällsbyggnadsnämnden Stefan Widerberg (C) som är både ordförande i nämnden och bosatt i Horda. 

I Horda, finns en F-6-skola, där det går 78 elever och förskolan Igelkotten finns 47 barn i dag. Det är trångt och föräldrar får se sig om efter förskoleplats på annan ort. 

Maria Johansson (C) ordförande i barn- och utbildningsnämnden; 

– Vid årskiftet kommer det att vara en paviljonglösning här i skolområdet för att lösa det akuta problemet. Vi kommer att hyra in paviljongen. Många barn går i förskolan och om några år kommer barnen till skolan i stället och vi utreder också platserna i skolan. 

I Horda bor cirka 500 personer och arbetstillfällen är fler än bosatta invånare på orten. 

– Horda växer och den viktigaste förutsättningen för samhället är skolan. Investeringsbesluten görs i Värnamo och vi jobbar hårt med landsbygden. Det går inte att skicka barnen flera mil. Närheten till skola är viktigast, menar Stefan Widerberg (C). 

Taggar