Nyheter

Bygge på parkeringar ett steg närmare verklighet

Nyheter Bostadsbyggandet på den så kallade ”Hemköpsparkeringen” närmar sig verklighet. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde.

Bostadsbyggandet på den så kallade ”Hemköpsparkeringen” närmar sig verklighet. Arkivbild: David Alin  [1/2]

Markanvisningsavtalet reglerar ett framtida köp av tomten Spjutet 1 och del av tomten Värnamo 14:41. Ritning: Värnamo kommun  [2/2]

Tidigare under veckan berättade vi att kommunstyrelsen skulle diskutera ett markanvisningsavtal mellan Värnamo kommun och Erik Larsson Markutveckling 5:1 för fastigheterna Spjutet 1 och del av Värnamo 14:41 i Värnamo stad.

Kommunstyrelsen beslutade efter en diskussion att föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna markanvisningsavtalet och att kommunstyrelsen får i uppdrag att i enlighet med markanvisningsavtalet teckna köpeavtal och reglera andra genomförandefrågor med bolaget.

– Det finns forskning som visar att ju tätare befolkningen bor, desto större kundunderlag för butiker, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

Sverigedemokraterna yrkade på avslag i frågan.

–Vi behöver de här parkeringarna för att vi ska ha ett levande centrum. Jag tror att vi håller på att självdö när det gäller butiker i den här staden. På den sidan Åbron finns det snart inga parkeringar kvar, så vi behöver de här parkeringsplatserna. Vi behöver inte förtäta på det sättet, säger gruppledaren Jan Cherek (SD).

Vad tycker du i frågan? Kommentera gärna, men tänk på nedanstående regler.

__________________________

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Bygge på parkeringar ett steg närmare verklighet

Ja det kvittar väl vad vi skriver här. Det blir som de styrande vill ändå.
Men visst behövs det parkeringar. Hemköp är ju en trevlig och bra matvarubutik.
Undrar var deras parkering blir då?

Förstår inte att så många verkar ha problem med parkering i denna stan. Under mina cirka 15 år i Värnamo har jag aldrig någonsin haft problem med att hitta en parkeringsplats.

Kan så vara. Har dock fått intrycket av att Värnamoborna mest vill klaga på allt som byggs/ inte byggs/ bevaras/ inte bevaras och så vidare

Tror också att förtätning som tycks vara kommunens ledstjärna tar död på ett levande centrum. I Jönköping tvingas människorna ta bilen till köpcentret i utkanten av staden för att alls kunna forsla hem sina inköp. Funkar inte för så många att bära hem matinköp eller tyngre varor med hjälp av buss. Och då parkering saknas eller är för dyr i centrum där väljer man det alternativ då det fortfarande funkar att ta bilen. Detta är Jönköpingbors utsago i pensionärsåldern.

Man glömmer visst att det inte bara folk som bor i Värnamo som handlar, boende Rydaholm Lammhult, Gnosjö med flera. Förra helgen fick vi frågan om man håller på att låta affärerna i Värnamo dö ut?

Med detta beslut så kommer det snart att bli så, på grund av att man inte hittar central parkering!

Ännu en anledning att låta bli att åka till Värnamo för att försöka hitta en plats att ställa bilen. På en ruta stor nog för att inte stöta bildörren i intill-bilen.
I Bredaryd finns ju både gratisparkeringar och varus-livsmedelbutik.
Varför bygga ändå fler hyreshus? Folk flyttar ju från kommunen. Ingen ökning av befolkningen alltså.

Går det bra att åka taxi från Kärda till Värnamo och debitera kommunen eftersom det inte kommer att finnas parkeringar för oss som inte vill bo i stan?

Vi som bor utanför stan utan fungerande allmänna kommunikationer, var ska vi parkera när vi åker till stan för att handla?

Hemköpsparkeringen fyller en viktig funktion i sin närhet till både Flanaden och Pelikanen samt som korttidsparkering för besökare till de intilliggande kyrkorna, gym med mera. Ju fler parkeringsplatser som försvinner, desto större risk att fler verksamheter drar sig mot stans utkanter. De flesta verkar föredra att åka bil och då måste tillgången på P-platser vara god.

Kommentarsfunktionen är stängd