Nyheter

Diskuterar markanvisning av parkeringstomter 

Nyheter Bostadsbyggandet på den så kallade ”Hemköpsparkeringen” närmar sig verklighet. I dag diskuterar kommunstyrelsen ett markanvisningsavtal med exploatören.

Bostadsbyggandet på den så kallade ”Hemköpsparkeringen” närmar sig verklighet. I dag diskuterar kommunstyrelsen ett markanvisningsavtal med exploatören. Arkivbild: David Alin  [1/2]

Markanvisningsavtalet reglerar ett framtida köp av tomten Spjutet 1 och del av tomten Värnamo 14:41. Ritning: Värnamo kommun  [2/2]

Värnamo kommun äger fastigheterna Värnamo Spjutet 1 och Värnamo 14:41. Erik Larsson Markutveckling 5:1 AB har mot kommunen uttryckt ett önskemål om att teckna ett markanvisningsavtal för att reglera ett framtida köp av hela fastigheten Spjutet 1 och del av Värnamo 14:41. Exploatören har för avsikt att bygga tre flerbostadshus inom området och fastigheten Höken 13 i enlighet med det utkast till detaljplan som håller på att arbetas fram. 

För att markanvisningsavtalet ska fullföljas med en överlåtelse av området krävs bland annat att en ny detaljplan för området får laga kraft, att exploatören köper fastigheten Höken 13 samt att villkoren i övrigt i markanvisningsavtalet är uppfyllda. 

Avtalet reglerar förutsättningarna och parternas ansvar inför varandra i den kommande exploateringsprocessen. Markanvisningen återgår i det fall exploatören inte har undertecknat ett köpekontrakt senast 12 månader från det att ny detaljplan har fått laga kraft i enlighet med och som en följd av detta markanvisningsavtal. Köpeskillingen kommer att uppgå till 2 500 kronor per bruttoarea ovan mark och exploatören ska erlägga en köpeskilling för 65 procent av den maximala mängden bruttoarea ovan mark som detaljplanen medger inom området och Höken 13. 

På dagens sammanträde diskuterar kommunstyrelsen ärendet. Kommunledningsförvaltningen har föreslagit kommunstyrelsen besluta att föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna markanvisningsavtalet och att kommunstyrelsen får i uppdrag att i enlighet med markanvisningsavtalet teckna köpeavtal och reglera andra genomförandefrågor med bolaget. 

Vad tycker du om satsningen? Kommentera gärna, men tänk på reglerna nedan.

__________________________

Om kommentarer

Du som kommenterar tänk på det här:

Inga påhopp tolereras på politiker, andra personer, föreningar, myndigheter eller andra. Inga svordomar eller antydningar till detta tillåts, då tas kommentaren bort med automatik. Rasism är självklart inte tillåtet.

Vi vill gärna att ni använder ert riktiga namn eller har ett återkommande alias. Ibland tvingas vi ta bort kommentarsmöjligheten på grund av att våra regler inte följs.

Blir det ingen bättring så kommer vi att förändra möjligheten att kommentera.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Diskuterar markanvisning av parkeringstomter 

Ett Hemköp utan kundparkeringar och minskande omsättning riskerar att läggas ned. Det skulle bli oerhört negativt för oss närboende som uppskattar att kunna handla på gångavstånd.

Ett stort parkeringshus behövs i centrala stan. Bilparkering under mark och flera våningar högt löser problemen för gäster i staden.
Se även till att parkeringshuset har kamerabevakning av vaktbolag. Ta gärna en diskussion med butiksägarna var parkeringshuset bäst nås av alla butiker.

Tyvärr råder det en hysteri att bygga bostäder på all öppen yta i centrum.
Vi var de enda som avslog detta förslag då vi ser ett döende butiklandskap.
Övriga partier ser bara bostäder och missar helt behovet av butiker och parkeringar.

I en enkät ”Varför är bra att bo i Värnamo” så skrev någon att det är nära till Jönköping om man ska handla. Är det miljötänk? Gynnar det de få butikerna som är kvar i stan?

De boende kommer i city även få problem att husera besök från utom sockens, om dessa inte har möjlighet till kollektivtrafik av ena eller andra anledningen, så vart ska de parkera?

Nä, Värnamo är bara ett stopp på/vid vägen, bo här långsiktigt är inget alternativ, i vart fall inte om man fortsätter lyssna mer på bygg/bostads bolagen än på de boende (kom ihåg, av de boende är de flesta röstberättigade).

En fundering om varför citykärnan är tom på affären och folk. Parkeringsplatser!

Parkeringsplatser i innerstan?
Redan nu ratar jag flera affärer eftersom inköp behöver planeras. Åker man förbi och ser något intressant men inte ser någon parkering, ja då blir det ingen koll i de affärerna.

Mvh
Irene

Kommentarsfunktionen är stängd