Nyheter

Bygg discgolfbanor i anslutning till skolor – så svarade fullmäktige

Nyheter Kommunfullmäktige har behandlat ett populärt medborgarinitiativ.

En kommuninvånare vill tillgängliggöra discgolf bättre för barn och ungdomar i hela Värnamo och föreslår satsningen på två niohålsbanor i anslutning till Enehagsskolan och Exposkolan. Bilder: David Alin/Arkivbild

I september berättade vi att en kommuninvånare vill tillgängliggöra discgolf bättre för barn och ungdomar i hela Värnamo och föreslår satsningen på två niohålsbanor på den östra sidan av staden.– Utmärkt förslag. Discgolf är en roligt, lättillgänglig och billig aktivitet som engagerar alla åldrar och ger bra motion. Det även aktiviteten i dessa områden och skapar således en tryggare miljö för andra motionärer, menade en som ställt sig bakom tankarna.

Förslaget väckte stor uppmärksamhet och när omröstningen avslutades den 2 december hade 247 personer röstat ja, vilket innebär att förslaget ska behandlas politiskt. På torsdagens kommunfullmäktige var ärendet uppe för behandling. Bland meddelandena till fullmäktiges ledamöter berättas att kommunfullmäktiges ordförande har beslutat att lämna över förslaget till teknik- och fritidsnämnden för handläggning i samråd med samhällsbyggnadsnämnden.

Taggar

Dela


1 reaktion på Bygg discgolfbanor i anslutning till skolor – så svarade fullmäktige

Kommentarsfunktionen är stängd