Nyheter

Bo och Britt-Marie frågar Gottlieb om multiarenor

Nyheter Inför torsdagens kommunfullmäktige har Bo Svedberg (S) och Britt-Marie Sellén Nilsson (S) ställt en interpellation till teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M) om multiarenorna i Rydaholm och Bredaryd.

Bo Svedberg (S) och Britt-Marie Sellén Nilsson (S) har ställt en interpellation till teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M) om multiarenorna i Rydaholm och Bredaryd. Pressbilder: Socialdemokraterna Värnamo

Läs interpellationen i något redigerat skick i sin helhet nedan:

Den 25 maj fattade vi beslut om att ge startbesked för investeringen ”Aktivitetsområde större kransorter” samt att anvisa 3,1 miljoner kronor ur 2023 års investeringsbudget till projekt aktivitetsområde större kransorter. Något som funnits med i planeringen sedan 200901.

Arenan skulle vara på plats i Rydaholm under höstterminen och redan under sommaren kördes en del material ut till området där multiarenan skulle byggas upp.

Lyckan blev kortvarig och i slutet av sommaren upptäckte Rydaholmarna att materialet till den nya arenan forslats bort från området där det skulle byggas upp.

Gottlieb har förklarat i Värnamo Nyheter att detta är en konsekvens av att man inte fick en ramhöjning samt att teknik- och fritidsnämnden skall spara 6-9 miljoner kronor i driftbudgeten.

Om en förvaltning har önskemål men har en viss peng för detta så innebär inte detta ett besparningskrav utan kanske snarare att man får banta ner sin önskelista.

Eftersom det här har skapat en massa förvirring och otydligheter undrar vi följande:

1) Det enda beslutet som är fattat är att multiarenorna ska genomföras? Rätt eller fel?

2) Vi fick till oss att det här är konsekvenserna av beslut fattade i kommunfullmäktige/kommunstyrelsen. Menar du beslutet om att ni ska ha budget i balans? Det är inget besparningskrav i sig utan något alla nämnder har som uppdrag.

3) Ni har 3,1 miljoner för 2023 till multiarenorna, totalt 9 miljoner under perioden 2023-2027. Hur mycket pengar har ni gjort åt på multiarenorna i år? Lämnar ni tillbaka pengarna till kommunstyrelsen nu i stället då?

4) Driftkostnaden ligger enligt projektbladet på 100 000 kronor per arena och år.
– Hur precis är denna summa?
– Vad är det som kostar 100 000 kronor per år?
– Kan man inte samverka med föreningslivet, civilsamhället och skolan när det gäller driften?

Mvh Socialdemokraterna genom Bo Svedberg och Britt-Marie Sellén Nilsson

Taggar

Dela


Läs mer

Gottlieb svarar Bo och Britt-Marie om multiarenor