Nyheter

Beskedet: Ja till trafikuppdrag

Nyheter Kommunfullmäktige ger samhällsbyggnadsnämnden och teknik- och fritidsnämnden i uppdrag att ta fram en ny trafikplan för Värnamo kommun.

Senast den 1 juni 2025 får viaduktsfrågan ett svar. Det står klart efter torsdagens kommunfullmäktige. Arkivbild: David Alin

I måndags berättade vi om nämndernas önskan att få ta fram en övergripande bild av trafiksituationen i Värnamo kommun.

– Samsyn inom kommunen i dessa frågor gör oss robusta och effektiva, menade förvaltningschef Carina Tenngart Ivarsson på samhällsbyggnadsförvaltningen i en kommentar till tidningen.

Under kvällens aprilsammanträde diskuterade kommunfullmäktige frågan och fullmäktige beslutade i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Det innebär att samhällsbyggnadsnämnden och teknik- och fritidsnämnden får i uppdrag att ta fram en ny trafikplan. Dessutom införlivas uppdragen om en ny förbindelse över järnvägen i Värnamo stad samt om säkra skolvägar i arbetet. Avsikten med arbetet är att det ska presenteras för kommunfullmäktige senast den 1 juni nästa år.

–  Det här är ett ärende vi väntat på länge. Det är en oerhört viktig del i vår översiktsplanering, som tar ut riktmärken vi behöver när det gäller hur vi ska transportera oss i den här kommunen. Specifikt så står det i ärendet att vi ska titta på säkra skolvägar och att vi ska titta på en förbindelse över järnvägen, men det kommer också att vara ett helhetsgrepp men man tar också ett helhetsgrepp över hur vi kan och hur vi ska transportera oss i framtiden. Jag ser verkligen fram emot den 1 juni 2025, när vi får se förslaget som föreligger och när vi ska fatta ett gemensamt beslut också, säger Mikael Karlsson (C).

LÄS MER:  Vill ta helhetsgrepp om trafiksituation
Taggar

Dela


1 reaktion på Beskedet: Ja till trafikuppdrag

Detta påbörjades 2014 och har inte lyckats leverera ett förslag på 10 år. Bara byta namn på utredningen tre gånger och stänga viadukten för att få ett bilfritt centrum.

Kommentarsfunktionen är stängd