Nyheter

Beskedet: Får utreda folkhälsoförslag

Nyheter Värnamo kommun ska utreda Nicklas Hommans förslag om att höja friskvårdsbidraget för kommunanställda.

Värnamo kommun ska utreda Nicklas Hommans förslag om att höja friskvårdsbidraget för kommunanställda. Bilder: David Alin/Pressbild

– Det känns fantastiskt bra och kul att så många tycker om idén, även om det borde vara alla som arbetar i kommunen. Jag har bara fått bra respons och alla tycker vårt friskvårdsbidrag är för dåligt. Vissa struntar i att använda det för man ser ingen mening med att det är så lite. Det känns oerhört tragiskt att statens anställda ska ha 5 000 kronor men i kommunen har vi 1 000 kronor, säger han till tidningen.

För några veckor sedan berättade vi om Nicklas förslag. Nu har omröstningen avslutats och förslaget har fått sammanlagt 176 röster, vilket innebär politisk behandling framöver.

– Jag hoppas verkligen att kommunen tar det på allvar och höjer friskvårdspengen då det kan resultera i så mycket och vi pratar om folkhälsan hela tiden: att den är så dålig, att vi rör på oss för lite och fetman ökar. Barn behöver bra förebilder, att se sina föräldrar träna och röra på sig, men vissa har inte råd men om vi höjer pengen så kan fler få råd att göra saker och bli en bra förebild för sina barn och investera i sin egen hälsa. Det är mycket prat om att spara i vår kommun, men att spara på friskvårdspengen är bara dumt då den kan göra sådan effekt, säger Nicklas Homman.

LÄS MER:  Förslaget: Höj friskvårdsbidraget till kommunanställda
Taggar

Dela