Nyheter

Förslaget: Höj friskvårdsbidraget till kommunanställda

Nyheter Kommunen borde slå ett slag för folkhälsa, menar Nicklas Homman. Nu får politikerna tycka till om hans tankar.

Kommuninvånaren Nicklas Homman föreslår en höjning av kommunens friskvårdsbidrag. Bilder: David Alin/Pressbild

Antalet personer i världen med kraftig övervikt har passerat en miljard, visar en global kartläggning. Mest ökar fetman bland barn och tonåringar. En av dem som följer utvecklingen på nära håll är Nicklas Homman, som arbetar som skolsköterska på Finnvedens gymnasium. För att motarbeta den här trenden har han skickat in ett medborgarinitiativ, där han föreslår en höjning av Värnamo kommuns friskvårdsbidrag.

Jag är skolsköterska på Figy och vet ju vikten av att röra på sig och att friskvården är en viktig faktor för att kunna träna då det är dyrt med träning i dag. Jag hoppas chansen är god och att vi kan få en bättre peng. Om vi kollar på andra som staten som erbjuder 3000 om året så är 1000 kronor förkastligt. Vi ser ju att fetma ökar i samhället och att vi rör på oss för lite, skriver han i ett mejl till Värnamo.nu.

Med knappt en vecka kvar tills omröstningen avslutas står det klart att Nicklas förslag har fått 123 ja-röster. Det innebär att förslaget ska behandlas politiskt framöver.

Årets friluftskommun 2023 borde satsa på att få sina medarbetare mer hälsosamma och aktiva genom att höja friskvårdsbidraget, menar en av de som har ställt sig bakom förslaget.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förslaget: Höj friskvårdsbidraget till kommunanställda

Bra förslag, det skulle bara vara så redan. Det vore en adekvat gest till lärare för att återhämta sig från svensk skola. Såväl stressavlastande som förebyggande av till exempel hjärt- och kärlsjukdomar som kan leda till utökad lärarbrist.

Mycket bra förslag. Detta borde verkligen vara angeläget.
I omsorgsförvaltningen sliter man otroligt på sin personal och då särskilt på de som jobbar allra närmast människan dvs undersköterskor och sjuksköterskor.
Träning på alla sätt motverkar fetma, utmattningsdepressioner, stress mm mm.
Ge oss dubbelt så mycket minst i friskvårdsbidrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *