Nyheter

Beskedet: Donation hävs

Nyheter Nu har skaparna bakom omtalad bänk gett nya besked i donationsfråga.

Nu har skaparna bakom omtalad bänk gett nya besked i donationsfråga. Bild: Pressbild

På grund av utebliven dialog med Värnamo kommun, häver nu skaparna av den omtalade bänken ”Monolog” sin donation: 

– Vi hoppas att bänken kan bidra till kreativitet och glädje någon annanstans. Vi har nu efter sju månader valt att ta bort vår bänk Monolog från Osudden. Vår sista kontakt med kommunen var den 10 maj och sedan dess övergick dialogen till att återigen bli en monolog, skriver skaparna i ett mejl till redaktionen.

I samma mejl ges även ett annat besked.

– Bänken kommer att dyka upp igen vid ett annat tillfälle, då det kommer finnas möjlighet för kommunen, företag eller privatpersoner att köpa bänken. Pengarna går då oavkortat till Hjärta för barn, skriver skaparna.

Taggar

4 reaktioner på Beskedet: Donation hävs

Vad tråkigt för allmänheten/flanörer. Detta med att kommunen inte kan svara, har tyvärr blivit alltför vanligt.

Så fint av skaparna att göra något som går till hjärta för barn i stället för att donera den till en arrogant kommun som inte ens behagar att svara om nu så är fallet. För övrigt tycker jag personligen att bänken är beundransvärd, allt positivt till skaparna /konstnären för detta verk, hoppas det inbringar mycket till hjärta för barn

Är det något fel att sitta på de vanliga parkbänkarna utplacerade längs Osudden?
Har inte sett att de nya dyra bänkarna används speciellt mycket. De är dessutom inte speciellt ergonomiska att sitta i. Jag håller mig till de traditionella bänkarna.

Kommentarsfunktionen är stängd