Nyheter

Donerar bänk till kommunen

Nyheter Skaparna av "Monolog" donerar bänken till Värnamo kommun.

Skaparna bakom bänken "Monolog" donerar bänken till Värnamo kommun. Foto: Pressbild  [1/2]

Vem står bakom bänken? Foto: Pressbild  [2/2]

I morse skrev vi om bänken ”Monolog”, som har kommit upp nere vid Osudden de senaste veckorna.

Efter att kommunen efterlyst upphovsmakarna, har nu initiativtagarna själva bestämt sig för att donera bänken till Värnamo kommun.

”Härmed donerar vi bänken ”Monolog” med förhoppning att bänken blir synligt placerad i Värnamo och därmed får fortsätta att uppfylla sitt syfte: att skapa dialog. ”Monolog” är något att sätta sig på, se igenom och sitta bredvid. En monolog kan bli en dialog. Om ”Monolog” inte blir utplacerad tar vi hellre hand om henne själva”, skriver skaparna i ett mejl.

– Vi tänker att det här är väldigt intressant och i samråd med Monolog Dialog, som skaparna kallar sig, ska vi nog kunna hitta en plats för bänken. Den kommer inte att kunna vara en del av Bänkarnas stad, eftersom det är en bänk och inte en konstnärlig gestaltning, men vi ska nog kunna hitta en plats för den. När kommunen tar emot donationer brukar det upprättas ett avtal där kommunen åtar sig underhåll. I det här fallet kommer det vara svårt att upprätta den typen av avtal, eftersom alltför många parametrar är osäkra. Exempelvis är bänken lekfullt utformad, vilket kan uppmuntra barn till lek på den, så vi behöver göra en översyn så att den inte är farlig att vistas på. Här finns ju uppenbarligen en vilja och ett engagemang att få ta del av diskussionen rörande det offentliga rummet. Vi ska i samråd med skaparna försöka hitta en bra lösning, säger Linus Enochson på tekniska förvaltningen.

Taggar

4 reaktioner på Donerar bänk till kommunen

Ta del av diskussionen rörande det offentliga rummet är inte alla förunnat.
Men att med en monolog försöka föra en dialog där kommunen är envåldshärskare skapar snarare en egen monolog mellan hyllors plan.

Flumklubben anser att det är bänk och inte ett konstverk. Vad som är konst bestäms visst av ett särskilt fint släkte

Trevligt med bänkfenomen i Värnamo med konstuttryck runt vårt Laganstråk.
Trevlig beskrivning av konstverkets syfte och funktion.

Kommentarsfunktionen är stängd