Nyheter

Avliden person hittad i Taberg – polisen fåordig

Nyheter En villa i Taberg var under tisdagsmorgonen avspärrad. Detta efter att en avliden person hittats utomhus under gårdagskvällen. Polisen är mycket fåordig om vad som skett. – Jag kan tyvärr inte säga något utan hänvisar till vår presstjänst, säger en polisman på plats.

Det var strax efter klockan 18 igår som polisen larmades till Taberg, strax utanför Jönköping, om ett grovt våldsbrott. Vid 22-tiden meddelade man att man funnit en avliden person utomhus. Under gårdagskvällen sa man sig dock inte ha någon fastställd identitet på den avlidne.

När tidningen är på plats tidigt under tisdagsmorgonen så är det fortfarande ett stort område avspärrat. Dessutom är en villa i direkt anslutning till platsen avspärrad och vaktas av polis. Men det är oklart om villan har någonting med händelsen att göra.
– Det är ett större område som är avspärrat, men vad som innefattar det området kan jag inte gå in på, berättar polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.
– Man gör alltid en bedömning om hur stort område som behöver spärras av för att kunna göra en så noggrann undersökning som möjligt.

Ingen polis på plats vill uttala sig om vad som sker. Man hänvisar istället till presstjänsten. På polisens hemsida berättar man att man inte kommer lämna någon mer information förrän i eftermiddag.
– Vi utreder misstänkt mord, men mer än så kan jag inte kommentera, säger Dennis Johansson Strömberg.

Enligt P4 Jönköping ska den avlidna vara en kvinna i 40-årsåldern som varit försvunnen i en månad. Radion ska ha pratat med kvinnans anhöriga som berättar att de fått ett samtal om att det kan vara kvinnan som är hittad. Dennis Johansson Strömberg vill dock inte kommentera om den avlidna personen är identifierad eller ej.

 

Ett stort område i Taberg är avspärrat. Foto: Henrik Skoglund  [1/4]

Foto: Henrik Skoglund  [2/4]

Foto: Henrik Skoglund  [3/4]

Foto: Henrik Skoglund  [4/4]

Taggar

Läs mer

Misstänkt mord eller dråp i Taberg – avliden påträffad
Polisens misstanke: Kroppen har dumpats på platsen