Nyheter

Polisens misstanke: Kroppen har dumpats på platsen

Nyheter Utredningen kring fyndet av den döda kroppen i Taberg under måndagskvällen fortsätter. Men ännu är ingen person delgiven misstanke. Polisens utgår ifrån att mordplatsen och fyndplatsen inte är sammma.

Skogspartiet där kroppen hittades är inklämt mellan två villakvarter. Foto: Henrik Skoglund

Polisen har arbetat på platsen, som är belägen precis på gränsen mellan Taberg och Månsarp, sedan igår kväll. Under dagen har dessutom en fastighet i området där kroppen hittades varit avspärrad.
– Vi kan inte utesluta att den har betydelse för utredningen, kommenterar grova brott-enhetens gruppchef Stefan Sundling vi en pressträff under tisdagen.

Vill inte bekräfta

I nuläget finns ingen person delgiven misstanke eller frihetsberövad.
– Det är ett öppet fält just nu. Vi arbetar med olika alternativ. De alternativen kommer sorteras ut under de närmsta dygnen. Dock behöver vi samla på oss lite mer information för att veta var vi ska göra våra nedslag, berättar Stefan Sundling.

En kvinna har sedan cirka en månad tillbaka varit anmäld saknad från sin bostad i Göteborg. De anhöriga till kvinnan berättade för P4 Jönköping tidigare idag att polisen ringt upp dem och det troligtvis är hon som är hittad. Men Stefan Sundling vill inte bekräfta det är den saknade kvinnan som är hittad.
– Identiteten är inte fastställd. Det är en prioritet för vår del att fastställa den så snart som möjligt. Vi har en inriktning vad gäller kvinnan och vi räknar med att kunna fastställa en identitet i närtid.

Omständigheter på platsen

Det var en privatperson som hittade vad denne misstänkte kunde vara en kropp och larmade då polisen. När den första patrullen kom till platsen bedömde de efter omständigheterna på platsen att ett grovt brott hade skett. Men polisen vill inte berätta om kroppen hade skador eller ej.

Brottsrubriceringen är mord och gravfridsbrott och Stefan Sundling berättar att man utgår från alternativet att mordplatsen inte är samma som fyndplatsen.

Just nu vet man inte hur länge kroppen legat på platsen, men det ska handla om ”ett tag” och längre tid än ett dygn.

Behöver lokalbefolkningen känna oro?
– Det finns ingen anledning till oro för lokalbefolkningen utöver det obehag som jag förstår att man känner.

Taggar

Dela


Läs mer

Avliden person hittad i Taberg – polisen fåordig
Misstänkt mord eller dråp i Taberg – avliden påträffad