Nyheter

Äventyrligt förslag på politikers agenda

Nyheter Förslaget på ett äventyrsbad i Värnamo diskuterades under kommunfullmäktige.

Förslaget på ett äventyrsbad i Värnamo diskuterades under kommunfullmäktige. Bild: Pressbild

Under våren berättade vi om förslaget på att skapa ett äventyrsbad i Värnamo kommun.

– Värnamo är ju väldigt attraktivt och då vore ju staden värd att få ett äventyrsbad och locka hit människor och se Värnamo som en perfekt semesterort?, menade en person.

Förslaget väckte kommuninvånarnas intresse. Vid omröstningens slut den 4 juni konstaterades att 247 personer hade gett tummen upp, vilket innebär att förslaget hamnar på politikernas bord.

Under onsdagens kommunfullmäktige var initiativet uppe för behandling. Ett enigt fullmäktige beslutade att remittera frågan till kommunstyrelsen.

 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Äventyrligt förslag på politikers agenda

Ett äventyrsbad är en självklarhet i en ort av Värnamos storlek. Betydligt mindre orter som Sävsjö och Tingsryd har ju haft äventyrsbad under många år. I Värnamo valde man i stället att lappa och laga på den gamla slitna simhallen. Nuvarande simhall byggdes för en betydligt mindre folkmängd än nuvarande och saknar ordentliga möjligheter för motionssim då alltför ofta bara en ynka liten 25-metersbana kan erbjudas. Vad väntar vi på? Sätt igång och bygg!

Finns inga pengar till detta. Kassan ekar tom sedan gummifabriksbygget och kommer fortsatt vara tom cirka 50 år framåt. Nu går vi dessutom in i lågkonjunktur. Bara att glömma.

Dolmesund har naturligtvis en poäng i att kassan är ordentligt tömd efter gummifabriksupprustningen.
Det stora felet är att man har väntat för länge med simhallsbygget. Att fortsätta att lappa och laga en sliten och uttjänt gammal simhall är på sikt ännu sämre. Verkligheten kommer ändå ifatt till sist och ett nybygge blir oundvikligt. Kommunen vill ju ligga i framkant brukar det heta.

Kommentarsfunktionen är stängd