Nyheter

Åkeriets storsatsning invigd

Nyheter I dag invigdes med pompa och ståt Bredaryds Bud och Godstrafiks nya terminal på Ängarnas industriområde i Bredaryd.

Fredrik Eriksson och Anders Eriksson välkomnar alla besökare till Bredaryds Bud och Godstrafiks nya lokaler på Ängarnas industrimområde i Bredaryd.  [1/5]

Den nya terminalen mäter 1 400 kvadratmeter i storlek och har plats för 15 lastbilar samtidigt.  [2/5]

Terminalen inifrån.  [3/5]

Företaget bjöd gästerna på hamburgare.  [4/5]

Fredrik Eriksson överraskade pappa Anders med en present: en Scania Super 140 v8 från 1971, som anlände till Bredaryd under morgonen.  [5/5]

I maj förra året berättade vi för första gången om åkeriets storsatsning, som innebär en mer än tredubblad yta i jämförelse med dåvarande lokalers storlek. 

– Det här kommer garanterat att i långa loppet leda till nyanställningar. Redan i dagens läge får vi tacka nej till kunder på grund av vår kapacitet. När vi väl är på plats där borta får vi ett helt annat läge. Ska man göra något, så ska man göra det nu, sa säljaren Fredrik Eriksson i intervjun .

Under hösten 2021 sattes spaden i marken och i dag invigdes officiellt åkeriets nya lokaler: en 1 400 kvadratmeter stor terminal med plats för 15 lastbilar.

– Det känns helt otroligt. Det är så skönt att det här har gått i land. Det här betyder så mycket för oss. Vår verksamhet bara växer och växer och vi slår rekord nästan varje vecka, berättar Fredrik Eriksson. 

Även vd:n Anders är väldigt stolt.

– Jag har kämpat hårt med lokalfrågan i tre års tid och det är så skönt att det här är på plats nu. Det här kommer att göra mycket för verksamheten. När jag tog över åkeriet 2007 hade dåvarande ägare 13 lastbilar. I dag har vi 27 lastbilar, 20 släp och sju-åtta budbilar. Det här är underbart, säger Anders Eriksson.

För Anders Eriksson fick invigningsdagen lite extra guldkant. På semestern besökte han Umeå. Däruppe träffade han en entusiast med en gammal Scania-lastbil, en 140 Super v8 från 1971. Anders ville köpa den, men sonen Fredrik hann före. I onsdags tog han flyget upp till Umeå och körde sedan de 105 milen genom Sverige ner till Bredaryd. Anders blev chockad när han helt plötsligt såg den gamla lastbilen utanför terminalen.

– Jag började faktiskt gråta. Det är sådana fina barn jag har. Vi var på väg att göra en affär, men så ringer sig Fredrik sjuk i veckan och jag har ingen aning om vad som är i görningen. Det här var en fantastisk present och jag kommer att köra runt med den på olika entusiastträffar, säger Anders Eriksson.

– För mig är det här det minsta man kan göra mot sina föräldrar. Många har tutat och tittat nyfiket på mig när jag kom körandes genom landet. Det var riktigt roligt att få överraska farsan på det här sättet, avrundar Fredrik Eriksson. 

Taggar