Nyheter

Åkeri miljonsatsar i Bredaryd 

Nyheter Från 6 000 till 23 000 kvadratmeter. Bredaryds Bud och Godstrafik storsatsar med ny terminal och flyttar verksamheten till Ängarnas industriområde.

Bredaryds Bud och Godstrafik storsatsar med en ny terminal och flyttar verksamheten till Ängarnas industriområde. Vd:n Anders Eriksson, säljaren Fredrik Eriksson och föraren Jonas Wennersten ser fram nästa kapitel i företagets historia. Bild: David Alin  [1/5]

Fredrik Eriksson och Anders Eriksson blickar ut över den 23 000 kvadratmeter stora tomten, belägen invid Lannakrysset. Bild: David Alin  [2/5]

Ritning över terminalen med tillhörande parkeringsplatser. Bild: Lagans Byggnads  [3/5]

1 400 kvadratmeter, 15 portar och lokaler i två våningar. Bredaryds Bud och Godstrafik storsatsar på Ängarnas industriområde. Bild: David Alin  [4/5]

Detaljplanen över den 23 000 kvadratmeter stora tomten, med inritad terminal, bilparkeringsplatser i den norra delen och uppställningsplatser för lastbilar sydost om terminalen. Bild: David Alin  [5/5]

I veckan godkände kommunstyrelsen ett köpekontrakt mellan Värnamo kommun och Bredaryds Bud och Godstrafik om köp av del av tomten Bredaryd 1:22 på Ängarnas industriområde. Ytans areal ligger på 23 000 kvadratmeter och köpeskillingen ligger på 1 035 000 kronor. Nu kan vi avslöja transportföretagets planer.

Företaget ska bygga en helt ny terminal med 15 portar på området. En investering på 22 miljoner kronor och som ger företaget helt ny förutsättningar för framtiden. 

– Vi är trångbodda i dag och har kikat på den här tomten länge. Det har varit en dröm länge att få bygga på den här tomten. Den är central för alla våra linjer, eftersom vi har kunder i Anderstorp och Gislaved, Lanna, Smålandsstenar och Värnamo. För oss innebär det att vi bara kan köra rakt ut på 27:an, det här är bara positivt, säger företagets vd Anders Eriksson.

Den nya terminalen har en yta på 1 400 kvadratmeter och plats för 15 lastbilar samtidigt. I företagets nuvarande lokaler får lastbilarna samsas om tre portar. 

– Det här kommer garanterat att i långa loppet leda till nyanställningar. Redan i dagens läge får vi tacka nej till kunder på grund av vår kapacitet. När vi väl är på plats där borta får vi ett helt annat läge. Ska man göra något, så ska man göra det nu, säger säljaren Fredrik Eriksson. 

Anders Eriksson tog över Bredaryds Bud och Godstrafik 2007 och har sett verksamheten blomstra. Med miljonsatsningen ute på Ängarna ser han med god tillförsikt på framtiden.

– Vi har ryktet om oss att vara snabba och tillmötesgående. Det här blir en satsning som stärker hela bygden och jag ser bara positivt på framtiden. 

Taggar

1 reaktion på Åkeri miljonsatsar i Bredaryd 

Har arbetat där i några år det är en bra arbetsgivare.
Roligt för dem.

Kommentarsfunktionen är stängd