Nyheter

Tobias (M): Gymnasieläraren tar toppjobb i kommunhus

Nyheter Vi möter upp Tobias Petterson (M) i gamla tingsrättens foajé efter delgivandet att han föreslås bli kommunens högste politiker från och med nyåret. 

Moderaternas ordförande i kommunen är Tobias Pettersson (M) sedan åtta år tillbaka. Den 1 januari föreslås Tobias byta gymnasielärartjänsten på Finnvedens Gymnasium och 10 procents politikerarvodering till heltidspolitiker och kommunstyrelsens ordförande. Kommunens nye starke man. 

Har ni politiker vetat om förhandlingarna som pågått sedan valresultat blev klart?

– Jag har fått indikationen på hur förhandlingar har gått, men det är inte klart förrän det är klart. Ett fullmäktige ska välja oss i december. 

– Jag är lite rastlös och jag har varit lärare inom administration, ledarskap och entreprenörskap på Finnvedens gymnasium i åtta år, så de här känns bra att göra något nytt, menar Tobias Pettersson (M) när han tar plats i en av foajéfåtöljerna i gamla tingsrätten. 

Vad har ni för utmaningar?

– Det är klart att man vill ha en stor säck med pengar. Vi går in i en förväntad lågkonjunktur och då måste man prioritera och fokusera på kvalitativ skola och omsorg. 

– Det är en styrka med majoritetsstyre. Vi har ett bra samtalsklimat. Det är en styrka och breda diskussioner för att få en så bra politik som möjligt. Det nya jobbet kommer att bli jättespännande. Moderaterna gick från 8 till 11, ökade med tre mandat. Det har varit så tidigare att största partiet inom alliansen ska ha ordförandeposten, och så blev det nu också. 

Hur är unge Tobias Petterson som chef nu när klivet in till stadshuset görs?

– Jag villl se resultat. Jag är Inlyssnande. Vi ska säkerställa för att få nytta av de pengar vi satsar. Jag har varit ordförande i partiet i 8 åtta och nu kommer jag få fler frågor, och nya frågor. Känns bra att jobba med Micke också. Vi kommer att köra med öppna kort, summerar, förslagsvis, nyblivne kso, kommunstyrelsens ordförande, Tobias Pettersson som blir historisk när Moderaterna tar över ordförandeklubban i kommunen. 

Här träffar vi Tobias som siktade mot toppen. Han nådde densamma, meddelades i dag.

Tobias siktade mot toppen och nådden densamma. Arkivfoto David Alin

Taggar

Dela


4 reaktioner på Tobias (M): Gymnasieläraren tar toppjobb i kommunhus

En Moderat som ordförande. Det måste få den gamle Centerledaren H-G att se rött. 🙂
Ser man bara till att sänka skatten riktigt ordentligt så blir det nog bra både i skolan och omsorgen ska ni se.

Så bra med en gymnasielärare i denna positionen! Någon som har sett verksamheten inifrån. Så en kommentar till förra inlägget, just det lärare är underbetalda.

Kommentarsfunktionen är stängd