Nyheter

Tobias siktar mot toppen 

Nyheter Lars Carlborg och Sonja Hyltén banade vägen för Tobias Petterssons politiska engagemang. Nu har Moderaternas toppnamn siktet inställt på seger i höstens val. 

Moderaterna Värnamos toppnamn Tobias Pettersson siktar på valseger i höstens val.

Har du besökt Finnvedens gymnasium, Dannäs våffelcafé eller Åhléns de senaste tio åren så har du förmodligen träffat Tobias Pettersson i något sammanhang, en lyhörd och ödmjuk person med problemlösning i fokus. Värnamobon växte upp i Dannäs där föräldrarna fortfarande bor kvar. Mamma Anne driver sedan elva år tillbaka det populära våffelcaféet i Dannäs gamla skola. 

– Jag har själv gått i skolan där och är oerhört glad över att man tagit vara på fastigheter i syfte att utveckla och levandegöra landsbygden. 

Skolgången fortsatte via Hånger och Forsheda till Finnvedens gymnasium. Efter gymnasietiden arbetade Tobias som säljare på Åhléns i Värnamo. När han fick chansen till ett längre vikariat på gymnasiet 2014 tog han möjligheten. I samma veva som lärarjobbet dök upp infann sig Tobias politiska engagemang på allvar.  

– När Moderaterna förlorade regeringsmakten 2014 tog jag kontakt med den lokala styrelsen för Moderaterna i kommunen och blev snart engagerad i Moderata ungdomsförbundet. Från början kanske det kändes som ett stort kliv, men när jag möttes av det fantastiska engagemanget inom partiet så var jag fast.  

Han tackar särskilt två personer för sitt politiska intresse. 

– Lars Carlborg och Sonja Hyltén har betytt mycket för mitt engagemang. De var båda väldigt inbjudande och ville att fler yngre skulle engagera sig i partiet. Jag har mycket att tacka dem för.  

Ungdomsförbundet banade väg för posten som vice distriktsordförande i ungdomsförbundet under två års tid. I februari 2017 blev Tobias ordförande för Moderaterna i Värnamo kommun och han har därefter tagit plats i Moderaternas länsförbundsstyrelse. Han stod som andranamn på valsedlarna i valet 2018 och fick plats i kommunfullmäktige, blev ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och ersättare i tekniska utskottet. Dessutom är han ersättare i riksdagen.  

– Det var fantastiskt att få det stödet, både i kommunen och övriga delar av länet.  

Som många andra politiker vi har pratat med under den här mandatperioden instämmer Tobias att det råder ett bra politiskt klimat i Värnamo kommun. 

– Jag ser samtalsklimatet som en framgångsfaktor. Vi visar respekt för varandra och de flesta är bra på att göra skillnad på sak och person.  

Med drygt fem månader kvar till valet är det en hoppfull Tobias Pettersson som sitter mitt emot mig i partilokalen. 

– Vi har en skön stämning internt i partiet. Jag hoppas att vi kommer att kunna sprida vår glädje och vårt engagemang ut mot våra väljare. Vi är ett fantastiskt bra lag med stor bredd av kompetens hos våra kandidater. Vi har allt ifrån lärare och rektorer till sjuksköterskor, industriarbetare, lantbrukare och egenföretagare på våra valsedlar. Det finns en stor bredd i det här gänget och vi verkar ha knäckt någon nöt eftersom vi har fått med kandidater i alla åldersgrupper.  

Du är förstanamnet på vallistan. Hur ser du på att eventuellt få efterträda Gottlieb Granberg som kommunalråd? 

– Det känns jättespännande. Vi har arbetat ihop under flera år så jag ser det som en stor styrka och trygghet att han fortsätter engagera sig inom politiken och partiet.  

Vilken är den viktigaste valfrågan? 

– Att säkerställa en god samhällsservice i hela kommunen. 

Varför ska man rösta på Moderaterna? 

– Vill man ha en stabil och trygg välfärd och att hela kommunen ska leva, så ska man rösta på oss. 

 Hur ser du på Värnamo kommun om fem år? 

– Då är vi fortsatt en kommun med en stark ekonomi, en kommun som folk flyttar till och en kommun där företag kan växa och där nya företag kan skapas. En trygg och fri kommun med ett fortsatt starkt föreningsliv i hela kommunen. 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Tobias siktar mot toppen 

Vilken skojare denna person är!!

”– Vill man ha en stabil och trygg välfärd och att hela kommunen ska leva, så ska man rösta på oss. ” – säger han som företräder ett parti som dragit ner på skola och ville sälja omsorgsnämnden till olika företag som till och med förlorade tillståndet från socialstyrelsen efter de kom in i Vaggeryd!

För övrigt stämmer inte om vad han säger om det goda stämningen mellan allianspartierna, jag vet för ett faktum (jag har vänner i gänget) att sprickorna är enorma på grund av M:s vilja att samarbeta med SD, en dörr som de vill hålla öppet även efter valet.

Direkta felaktigheter!

Vi har under de senaste åren tillskjutit pengar till välfärden. Jag lovar att fortsätta verka för att pengar ska prioriteras till kärnverksamhet och fortsätta vara restriktiv till förslag som inte bidrar till en tillgänglig och bättre välfärd i hela kommunen.

Att göra upp med andra partier i frågor där man tycker ungefär lika i en situation där vi inte har egen majoritet i fullmäktige är nödvändigt och inte detsamma som att man kan samarbeta fullt ut. Vi har alla fyra allianspartier varit tydliga med att det är Alliansen som gäller nu och framåt.

Moderaterna och alliansen har fullständigt raserat den svenska skolan. Att påstå att man satsar på eleverna och fler lärare är en ren lögn. Sverige är det enda land i Europa där man tar skattemedel ämnade för elever och skickar dessa till skatteparadis. Det var regeringen Bildt som kläckte idén på 90- talet. Än värre blev det när Reinfeld och major Björklund satte sista spiken i kistan. Nu finns bara spillror kvar av vad som en gång var en fungerande skola.
Påstå inte att moderaterna satsar på skolan och välfärden. Du har fel Tobias. Ni nedmonterar den. Man måste förstå hur välfärd skapas Tobias. Utan grundläggande välfärd och trygghet stannar samhället och företagen kvävs. Ingen vågar satsa på företagande om inte den grundläggande tryggheten finns. Så enkelt är det.

Om du hade varit lite mer granskande av vad SD driver och inte driver för frågor lokalt så hade nog M varit det självklara valet. Fokus på kärnverksamhet och satsningar som gör skillnad är långt ifrån SD:s paradfrågor.

Vill man ha förändring på riksnivå är en röst på borgerligheten enda alternativet. Tyvärr är SD och S mer lika än SD och M. Vill man ha förändring på riktigt så är det en röst på M som gäller.

I Moderaternas Sverige är god samhällsservice en service som inte får kosta något. För kostar den, då kan man inte sänka skatten vilket är huvudmålet med moderaternas politik.
Resultatet av Reinfeldts politik är den välfärd vi har idag. Skolan fungerar inte, omsorgen fungerar inte och sjukvården, nej den fungerar inte den heller.
På bara några år lyckades Reinfeldt rasera ett sekel av välfärdsbyggande.

Där har du fel! Samhällsservice får kosta men vi vill göra satsningen där den verkligen gör skillnad för skattebetalarna. Fler lärare i klassrummet, fler sjuksköterskor och undersköterskor inom omsorgen och fler poliser på gatorna.

Genom att ha ett bra företagsklimat med företag som växer och vågar satsa tickar pengar in till allt som är vårt och välfärd skapas. Skillnaden mellan oss och S/SD är att vi vet att pengar måste skapas innan de kan fördelas.

Sänkt skatt kan i många fall leda till fler kollegor inom näringslivet och därigenom ökad välfärd och fler kollegor inom det offentliga.

Man måste förstå hur samhället är uppbyggt och hur pengar för välfärd skapas. Vi lever i ett av världens mest beskattade länder och ändå är vi inte bättre..

Vi vill och kan få ordning på Sverige!

En kommun folk flyttar till? 2021 flyttade det in 1256 och ut 1345 Det får jag till – 89. På tio år har 1600 flyttat till Värnamo. Det mesta av ökningen är folk som förmodligen inte valt själva.

Kommentarsfunktionen är stängd