Volleyboll

Värnamo Volleys tredje förlust i rad

Volleyboll Värnamos volleybolldamer i elitserien väntar fortfarande på första segern efter årsskiftet, i dag blev blev förlust på bortaplan mot Lund med 1–3 (25–21, 18–25, 20–25, 22–25).

Värnamo har fått en tuff start på vårsäsongen med tre svåra bortamatcher i rad. Arkivbild från tidigare match.

– Det var ingen toppmatch av oss, men ändå okej. Lund hade bättre servar än oss i dag, därför vann dem, sammanfattar Jessica Sandberg, tränare i Värnamo.

Det var en jämn och spännande match. I första set följdes lagen åt hela vägen till slutet där gästerna efter en stark avslutning med fyra raka poäng kunde vinna med 25–21.

Andra set såg till en början precis ut som det första. Men i mitten av setet kopplade hemmalaget Lund ett grepp som Värnamotjejerna inte kunde slingra sig ur. Lund vann med 25–18 och utjämnade till 1–1 i set.

Värnamo fick i tredje setet till en början inte stopp på den negativa trenden utan hamnade i underläge direkt. Laget reste sig dock och vände 4–8 till 9–8. Men det hjälpte inte, till slut kunde Lund ta över och vinna med 25–20.

Fjärde setet blev matchens sista då Värnamo förlorade med 22-25.  Laget var i slutet dock ytterst nära att vända det lilla underläge Lund skaffat sig, men lyckades inte.
– Första set kunde gått hur som helst, där var det vårt fina försvarsspel som avgjorde. I tredje och fjärde var det också jämnt, men där var Lund bättre i slutet. Det låter nog lite klyschigt, men det är små marginaler i volleyboll, konstaterar Jessica Sandberg.

Värnamo har haft en tuff inledningen på vårsäsongens elitseriespel med tre raka bortamatcher, där alla motståndarlagen kommit från tabellens övre halva. Det har i tur och ordning blivit förluster mot Engelholm, Sollentuna och nu även Lund.
– Vi har haft ett tufft spelschema, men det där är inget vi stirrar oss blinda på. Spelprogrammet ser ju lite enklare ut framöver. Det jag är mest rädd för nu är att vi ska få in covid i laget. Än så länge har vi klarat oss, men man vet ju aldrig, säger Jessica Sandberg.

Värnamo ligger trots dagens förlust kvar på sjunde plats i tabellen. Fortsättningen av serien ser mänskligare för Värnamo ut då flera av lagen på tabellens nedre halva väntar. På torsdag i nästa vecka kommer seriejumbon RIG Falköping till Värnamo sporthall.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *